Hamaney: 'Suudi Arabistan özür dilesin'

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan'ın Hac faciası nedeniyle özür dilemesini istedi.

Hamaney: 'Suudi Arabistan özür dilesin'
Hamaney: 'Suudi Arabistan özür dilesin'
GİRİŞ 27.09.2015 12:07 GÜNCELLEME 27.09.2015 12:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Hamaney, "Suudiler sorumlulukları olduğunu kabul etmeli, tüm Müslüman aleminden ve yakınlarını kaybeden ailelerden özür dilemeli" dedi. Hamaney, Mina'daki izdihamda hayatını kaybedenler için 3 gün ulusal yas ilan etmiş, olaydan Suudi Arabistan devletini sorumlu tutmuştu.

SUUDİ ARABİSTAN'IN İRAN HEYETİNE VİZE VERMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Öte yandan Suudi Arabistan'ın Mina'daki izdiham olayını incelemek üzere bu ülkeye gitmesi planlanan İran heyetine vize vermediği iddia edildi.

İranlı Üniversite Öğrencileri ajansı İSNA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın Mina'daki izdiham olayını incelemek üzere bu ülkeye gitmesi planlanan İran heyetine şu ana kadar vize vermediği belirtildi.

İran devlet televizyonuna konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi, Milli Güvenlik Yüksek Konseyi'nin Mina'daki izdiham sonrasında dün sabah olağanüstü bir toplantı yaparak, olayı araştırmak ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere Suudi Arabistan'a özel bir heyetin gönderilmesini kararlaştırdıklarını açıklamıştı.

Daha önce İran Hac ve Ziyaret Kurumu tarafından yapılan açıklamada ise Mina'daki izdihamda 136 İranlının hayatını kaybettiği, 90 İranlının da yaralandığı bildirilmişti.

3 GÜNDE 3 KEZ ÇAĞRILDI

İran, Mina’da meydana gelen facia dolaysıyla Suudi Arabistan’ın Tahran’daki Maslahatgüzarı’nı üçüncü kez Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. Tahran yönetimi, perşembe perşembe günü ve dün Suudi Arabistan Maslahatgüzarı’nı Dışişleri Bakanlığı’na çağırmıştı.

YORUMLAR 12
  • rehberim 8 yıl önce Şikayet Et
    canımdan can al aziz rehber.iran islam cumhuriyeti emperyalistlerin korkulu rüyasıdır.ama bazı ahmaklar suriyeyi bahane edip uyanmıyorlar.topuktan bir kıvılcımla uyanırsınız.hacılarımıza Allahtan rahmet diliyorum.
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Simdiye kadar Zalim Esedin yerinde aldiniz en az 300.000 insani katl/soykirim yaptiniz siz ilk önce bunlara hesap verin. Sassani Devleti IRAN.
    Cevapla
  • harunnnn 8 yıl önce Şikayet Et
    bu iran kadar sahte müslüman bir ülke daha yok
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyedeki katliamın müsebbibi insanlık mı öğrenmiş. Allah sana hiç bir zaman rahat ölüm vermesin inşallah...
    Cevapla
  • omid 8 yıl önce Şikayet Et
    iranin şimdiye kadar 155 olu 48 yarali ve 36 yoke var.reca ediorim bilmiyen bir şeye soylemiyilim.iranin mesullarinin biri simdi dedi ke 21 kamyon olu hastanelera getirdiler.2000 bindan olusayisi cokdur.sudiler soylemiyorlar
    Cevapla
  • siverekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili omid kardeşim bu kendi kaynaklarızın dışındaki kaynakları yok sayma hastalığınızdan ne zaman kurtulacaksınız. Bak ismini bile vermediğin bir İranlı yetkilinin haberine inanmaya bizi davet ederken bile Suudi yetkililerin açıklamalarını kale almamamızı öğütlüyorsun. Şii kaynakların dışındaki kaynaklardan hadis de kabul etmiyorsunuz. Peki bu kadar uyanıklığa ne diyeceğiz. Suudileri İslamın özüne aykırı görsemde, başta iran olmak üzere Şık yı,İslamî saran habis bir ur olarak görüyorum. ALLAH zalimlere fırsat vermesin inşallah, zalim babam bile olsa....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama