IŞİD'in 'yeraltı dünyası' ilk kez görüntülendi

IŞİD'inı Şeddadi kasabasındaki militanlara ait 'yeraltı dünyası'nı görüntüledi.

IŞİD'in 'yeraltı dünyası' ilk kez görüntülendi
IŞİD'in 'yeraltı dünyası' ilk kez görüntülendi
GİRİŞ 12.05.2016 15:49 GÜNCELLEME 12.05.2016 15:49

Suriye’nin Haseke kentine bağlı Şeddadi kasabasında çekim yapan RT ekibi tarafından fark edilen tüneller ve depolar, IŞİD militanlarının kurduğu 'yeraltı dünyası'nı ortaya çıkardı.

Militanların yeraltındaki tünel ve depoları, düşman mevzi’lerinin altına patlayıcı yerleştirmek, sığınak inşa etmek ya da yasadışı petrol sevkiyatı gerçekleştirmek amacıyla kullandığı belirtildi.

'TÜNELLER HAVA SALDIRILARINDAN KORUNMAK İÇİN KULLANILDI'

"IŞİD, militanların kent etrafında manevra yaparken fark edilmemeleri için çok kapsamlı bir siper şebekesi de tasarladı. RT ekibi, girdikleri her evde bir yeraltı faaliyeti tespit etti" ifadelerine yer verilen haberde, yeraltı tesislerinin hiyerarşik düzene göre kullanıldığı ve ‘çaylak’ olarak görülen yabancı militanların daha korunaksız yapılarda kaldığı kaydedildi.

RT'ye konuşan Demokratik Suriye Güçleri'nden bir yetkili, IŞİD komutanlarına ait bir binanın civarında kazılan bir deponun hava saldırılarından korunmak amacıyla kullanıldığını söyledi.

'IŞİD MİLİTANLARI SIĞINAKLARDA UYUYORDU'

Yetkili, kasabadaki bir başka evde ise RT ekibine, "Demokratik Suriye Güçleri içeri girdiğinde, IŞİD savaşçıları evlerini terk edip tünellere sığındı. Burası IŞİD'in tahkimatlarından biri. Sürekli buradaki odalardan birine sığınırlardı. Hatta evlerinde değil, sığınaklarda uyurlardı" dedi.

RT ekibi, evin içinde yüzlerce IŞİD belgesi, Irak ordusuyla ilgili fotoğraflar ve Suriye hükümeti üyelerine ait fotoğraflar da buldu. Ayrıca yüzlerce yerel ve yabancı savaşçının adlarını da ele geçirdi.

Irak-Suriye sınırında yer alması ve petrol bölgesi olması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip olduğu belirtilen Şeddadi, Demokratik Suriye Güçleri tarafından IŞİD'den geri alınmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz