ABDli komutan: Türklerin planını bilmiyoruz ama...

ABD'nin Irak ve Suriye'deki uluslararası koalisyon güçleri komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Türkiye’nin Rakka operasyonuyla ilgili planlarının hala ’belirsiz’ olduğunu söyledi

ABDli komutan: Türklerin planını bilmiyoruz ama...
ABDli komutan: Türklerin planını bilmiyoruz ama...
GİRİŞ 15.12.2016 00:26 GÜNCELLEME 15.12.2016 00:39
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Rakka operasyonunda yer alma niyetini ortaya koyduğunu ancak diğer DAEŞ karşıtı unsurlar (PYD-YPG) nedeniyle şimdilik geride durduğunu belirten Townsend, “Türkiye’nin ne yapmak istediğini tam olarak bilemiyorum” dedi. ABD’li komutan, koalisyonun operasyonun tecrit aşamasının sona ermesinin ardından Ankara’yla yeniden görüşeceğini sözlerine ekledi.

‘TÜRKİYE, RAKKA OPERASYONUNA KENDİ GÜÇLERİNİ GÖNDEREBİLİR’

Türkiye’nin sahada ortaklık etmeyi tercih edeceği bir partneri olduğunu ifade eden Townsend, operasyonda yer almaya karar verilmesi halinde Türkiye’nin kendi güçlerini de gönderebileceğini söyledi.

‘TÜRKLERİN EL BAB’IN GÜNEYİNE İNECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’ 

Suriye’deki Türk güçlerinin ilerleyişini El Bab’ın güneyine doğru sürdürmeyeceğine inandığını belirten ABD’li komutan, “Çünkü, aslında El Bab’ın birkaç kilometre güneyine inerseniz Suriye yönetimine bağlı güçlerle karşılaşıyorsunuz” diye konuştu.

YORUMLAR 38
  • emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    rakkaya inmek anlamsız bizim için tehlike ABD nin pyd sınırda devletleştirmesi aslın da el bab ada inmeden sınır enlemince pyd işidle beraber suriyenin derinliklerine sürmekti tabi bu sadece fıratın batısı değil doğusuyla birlikte bizim suriyede uzun süre kalabilmemizde mümkün olmadığından sonrasısı sınır boyuna çekilen duvar paralelinde her 3km de güçlendirilmiş karakollar kurarak sınır hattı korunmaya alnabilir bu duvar iran ve ırak sınırlarınada yapılarak giriş çıkış önlenebilir ancak gerekirse duvar dan 500 mt mayında döşenebilir sınır hattına
    Cevapla
  • mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilmiyorsanız ben söyleyeyim. Rakkada canınıza okuyacağız bekleyin göreceksiniz.
    Cevapla
  • tahsin. 7 yıl önce Şikayet Et
    ne farkeder.Düşman herzaman düşmandır.
    Cevapla
  • sadık 7 yıl önce Şikayet Et
    Türklerin sağı solu pek belli olmaz. Bakarsın gün gelir. siz fitnecileri denize dökeriz inşallah. Bu coğrafya da biraz huzur bulur.
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    bilirsinde işine gelmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması