Erdoğan: Kıbrıs'ı unutmamız mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiği KKTC'de Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez halka seslendi.

GİRİŞ 01.09.2014 13:38 GÜNCELLEME 01.09.2014 15:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiği KKTC'de Ercan Havalimanı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan, konuşması öncesinde KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Emine Erdoğan ile platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Erdoğan: "Ana ile yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa buradaki buluşmamız da o kadar anlamlıdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü de Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatarak, "Orası da yine bizim yıllar yılı hep bu şekilde gerek cumhurbaşkanlarımızın seçiminde gerek başbakanlarımızın seçiminde bir teamül olarak yerine getirdiğimiz görevimizdir" diye konuştu.

KIBRIS BUGÜNE KADAR DİK DURDU

KKTC'deki temasları hakkında da bilgi veren Erdoğan, yapacağı görüşmelerde Kuzey Kıbrıs'ın bugüne kadarki samimi, dik duruşunun uluslararası camiadaki yerini ele alacaklarını söyledi.

KIBRIS'I UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Erdoğan, önümüzdeki hafta içinde NATO zirvesi ve ay sonunda da BM Genel Kurulu olduğunu hatırlatarak, "Kıbrıs yine bizim bu toplantılarda önemli bir gündem maddemiz" ifadesini kullandı.

Vatandaşlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Şunu bilmenizi istiyorum, hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs'ı unutmamız söz konusu olamaz" dedi.

Çok yakında denizin altından su ve elektrik ulaştırılacak. Güney Kıbrıs'ın da ihtiyacı olduğu zaman onlar barış mesajı alacaklardır.

YUNANİSTAN DA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Arzumuz şudur; Özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa aynı şekilde Yunanıstan'ın da bu görevini yapmasıdır. Eğer bu görevler yerine getirilirse inanıyorum ki çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girmiş olur."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    EVET . Evet,Kıbrıs ı unutamayız,ve Kıbrıs ı rahmetli Ecevit in Türk lere kazandırdığınıda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bugünden tezi yok müdahale edilmezse, Ortadoğu’da büyük savaş an meselesi
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!