CHP’nin seçim oyununu Erdoğan bozdu

Meclis’ten matematiksel olarak güvenoyu ihtimali olmamasına rağmen hükümet kurma görevi isteyen CHP’nin oyununu, Cumhurbaşkanı Erdoğan bozdu

CHP’nin seçim oyununu Erdoğan bozdu
CHP’nin seçim oyununu Erdoğan bozdu
GİRİŞ 20.08.2015 09:06 GÜNCELLEME 20.08.2015 11:44
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ankara kulislerinde konuşulan iddiaya göre CHP’nin, Cumhurbaşkanı’ndan hükümeti kurma görevini istemesinin altında, “güvenoyu alamasa da, CHP’li hükümetle seçime gidilmesi” planı yatıyordu. Ancak oyunu önceden gören Erdoğan, seçim hükümeti için süreci başlatarak yapılmak istenen hamleyi boşa çıkarttı.

CHP’lilerin “Saray’a gitmeyeceğiz” demelerine rağmen “görevlendirme” yapılmış olsaydı, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Beştepe’ye giderek hükümeti kurma görevini alacaktı. Meclis’te destek bulamayacağını bilmesine rağmen kabine listesini Cumhurbaşkanı’na sunacaktı. Erdoğan’nın da önüne gelen kabineyi onaylamak durumunda kalacağını hesap eden Kılıçdaroğlu, kuracağı “azınlık hükümeti”ni Meclis’te güvenoyuna sunacaktı. Kılıçdaroğlu’nun başbakanı olduğu bu hükümet, Meclis’ten güvenoyu alamasa da, hükümeti kurmak için verilmiş olan 45 günlük süre kesilmiş ve ikinci 45 günlük süreye imkân tanınmış olacaktı. Böylece olası bir seçime, Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığındaki hükümetle gidilecekti.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 25
  • Orkun Bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke öyle olsaydıda emekli asgari ücretli biraz para yüzü görseydi. Emeklilik bekleyenler emekli olsaydı. Napalım şimdikiler vermiyor arkadaş, bütçe bozulacak diye. Bütçe bozulmasın derken sonuç ortada, yalanmı.
    Cevapla
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu numaraları yer mi?
    Cevapla
  • Bursali 8 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna usta demiyoruz biz reis e
    Cevapla
  • Körfez 8 yıl önce Şikayet Et
    ee bizimkiler yapsaymış ya bunu :) ahmet hoca hiç yakıştıramadım sana bunu :)
    Cevapla
  • DAĞLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim tahminlerim de bu yönde idi. Oyunu bozana Allah razi olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Atatürk'e benzerliği ile bilinen adam 19 Mayıs'ı da boş geçmedi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir arada: 'Türkiye'nin en büyük umudu sizlersiniz!'