Son tablo! AK Parti 11, HDP 3, bağımsızlar 12

MHP’den sonra CHP’nin de üye vermeyeceğini açıklaması, seçim hükümetinin AK Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşması anlamına geliyor

Son tablo! AK Parti 11, HDP 3, bağımsızlar 12
Son tablo! AK Parti 11, HDP 3, bağımsızlar 12
GİRİŞ 20.08.2015 14:28 GÜNCELLEME 20.08.2015 14:29
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Ağustos’ta Başbakan Davutoğlu’nu geçici hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

Görevlendirme ile seçimlerin yenilenmesi kararının da Resmi gazete’de yayımlanması planlanıyor. Mevzuata göre 26 üyeli kabinede Ak Parti’ye 11, CHP’ye 6, MHP ve HDP’ye 3’er bakanlık düşüyor.

Geçici hükümette Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlıkları bağımsız. MHP’den sonra CHP’nin de üye vermeyeceğini açıklaması, seçim hükümetinin AK Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşması anlamına geliyor.
 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 74
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Muvzu Vatan ise gerisi teferruattır. Ideolojik düşünenler, zaman vatana sahip çıkma zamanı. Hergün şehit veriyoruz. Buralara nasıl geldiğini kimin getirdiğini bırakında Vatana sahip Çıkın yoksa cezasını halk olarak veririz. Her kimki devletine hainlik ediyorsa Allah Belasını versin. Hükümet olarakta lütfen av değildi artık Avcı olsun güvenlik kuvvetlerimiz.
    Cevapla
  • bigmücahid2002 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp demiş ki hdp'nin olduğu hükümete bakan vermeyiz. Yahu siz değil misiniz, hdp'li milletvekiline iyi salladık diyen
    Cevapla
  • sivas 58 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hdp ve Chp kimligini halk az cok biliyor ve taniyor ona görede gerektiginde önlemini alabilirsin diyebilirsinki bunlardan her türlü fenalik gelir adamlar kimligini saklamiyor! Ama bu Mhp nin basindaki neydügü belirsiz daha büyük münafikki dost gösterip sirttan vuruyor Örnek "Öcalani asacam affina imza imrali sarayina Ekonomi" Ekmek icin ekmelettin Hükümette basbakan yardimcisi 22 banka batik 47 milyar yok Deprem yardim paralari ic edilmis Teröre karsi delikanli " Terörist bölgelerde bir Tane ofisi yok mücadeleside yok ve Malumunuz bugünki kriz kim münafik be ?
    Cevapla
  • kaan 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp ile eskiden masada oturup çözüm süreci konuşmuyormuydunuz. yine aynı masa fakat konu farklı hayırlı olsun koalisyonunuz.
    Cevapla
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    O üç PKK'lı, pardon HDP'li Bakan da Sayın Bahçelinin hediyesidir. Eseri ile iftihar edebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul motosiklet dehşeti! 6 yaşındaki çocuğa çarpıp kaçtı!
Togg'un limuzin versiyonu görüntülendi!