Yurt dışı tatilinde fırsatlar sunan ülkeler

Koronavirüs salgını tüm dünyada uluslar arası yolculuğun durmasına neden oldu. Turizm ile ekonomisini yaşatan ülkeler için ise bu dönem bir hayli zor geçiyor. Vatandaşların salgın sonrası için yurt dışı tatil planı yapmaması ülkelerin tatil kampanyaları yapmasına neden oldu. Bazı ülkeler uçak ücretini karşılarken bazıları ise ücretsiz bir gece konaklama vadediyor. İşte detaylar.

Yurt dışı tatilinde fırsatlar sunan ülkeler
Yurt dışı tatilinde fırsatlar sunan ülkeler
GİRİŞ 12.06.2020 17:20 GÜNCELLEME 12.06.2020 17:20

Ülkeler tatil kampanyalarına başladı. Sebebi ise tüm dünyada etkili olan Koronavirüs salgını. Uçuşların durması ve vatandaşların artık yurt dışı seyahatini düşünmemesi turizm ile ekonomisini yürüten bazı ülkeler için kötü sonuçlar doğuruyor. Turizm ülkeleri ise çareyi bazı kampanyalar yapmakta buldu. Yurt dışından gelecek olan turistlere bir gece konaklama hediyesi veren yerler bulunduğu gibi uçak biletinin yarısını dahi karşılayan yerler bulunuyor. 

 

 

Vatandaş için bu vaatler ikna edici olacak mı merak konusu. Salgının tüm dünyada etkili olması bazı düzenlemeleri de berzberinde getirdi. Uçak ve otobüs biletlerinde sınırlamaya gidildi. Bu da bilet fiyatlarının artmasına sebep oldu. Bu durumda vatandaş için yurt dışı tatili için bile fiyatının yarısının karşılanması ikan edici olabilir. 

ÜLKELERİN TATİL KAMPANYALARI 

SİCİLYA

Gezilecek harika yerleri bulunan ve herkesi her yıl kendine çekmeyi başaran Sicilya bu sene salgın sonrası krizi atlatmak için bazı kampanyalar sunuyor. Turistlerin kalacakları her üç gece için bir gece konaklama hediyesi imkânı veren ülkede müzelere de girişlerde ücret alınmayacak.

 

 

Sicilya muazzam deniz manzarası sunan bir ülke olması sebebiyle her sene bir hayli fazla turist akınına uğruyordu. Bu yıl için turistleri çekmek adına uçak biletinin de yarısını karşılamayı seyahat edecek vatandaşlara vadediyor. 1 milyar Euro zararda bulunan ülke turizmden oluşan açığı bu şekilde kapatmayı hedefliyor. Bu program için ise 50 milyon Euro kaynak ayırdığı söyleniyor.

BULGARİSTAN

Ülkemize yakın gezi adreslerinden biri olan ve doğası ile herkesi büyüleyen Bulgaristan da tatil kampanyaları sunan ülkelerden biri. Muazzam doğası ve görmeye değer manzaraları ile Bulgaristan sizin için en güzel tercih olabilir. Bulgaristan bu yıl plajlara girişleri ücretsiz hale getirecek ve şemsiye gibi olanaklar da ücretsiz olarak verilecek.

Kapı komşumuz Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da nereye gidilir?

MEKSİKA

Dört bir köşeden turist çeken bir başka ülke ise Meksika. Cancun tatil köyleri bu yıl için ücretsiz otel konaklaması sunmayı amaçlıyor. Doğal güzelliklerin yanı sıra birbirinden harika manzaraları izlemek isteyen tatil severler Meksika’nın bu güzel adalarını tercih edebilecekler.

Meksika’nın yerel basın haberlerine göre her iki gece için yine iki gece konaklama hediyesi verilecek. Uçak biletlerinde ise indirim yapılması hedefleniyor.

JAPONYA

Dünyanın her yerinden en fazla turist çeken ülkelerden biri de Japonya oluyordu. Ne yazık ki Koronavirüs salgını en çok Asya ülkelerini vurmuş gibi görünüyor. Neredeyse tatil yapacak kişiler yurt dışı planı oluşturmazken oluşturanlar ise salgın merkezi olan Asya ülkelerini tercih etmiyor. Japonya ise bu krizi fırsata çeviren bir Asya ülkesi. Şimdilerde hayat normale yavaş yavaş dönmüş durumda. Japonya’da yapılan planlar ise seyahat edecek olan vatandaşların uçak biletlerinin yarısını ödemek yönünde. Ülkede 12,5 milyar dolar ek kaynak ayrılarak bu plan için çalışmalar başlatılmış durumda. Ancak Japonya bunu ülke içinde seyahat edecek vatandaşlarına uygulayacak.

Japonya’da çıkan hükümet haberlerine göre her turiste günlük 1250 lira destek sağlanacak. Bu uygulamanın temmuz ayında başlaması öngörülüyor. Geleneksel Ryokan otellerinden yapılacak rezervasyonları kapsayacağını da belirtelim.

Teknoloji devi Japonya'nın başkenti: Tokyo gezi rehberi

Japonya’nın kampanyası yabancı turistleri kapsamasa da yurt içinde güzel bir turizm dinamizm kazandıracak gibi görünüyor. Bunun yanı sıra diğer ülkelerdeki tatil kampanyaları da herkesi cezbedecek kadar güzel. Sicilya’da yabancı turistleri de kapsayan güzel fırsatlar bulunuyor. Aynı zamanda ülkemize yakın konumda bulunan Bulgaristan’ın güzel sahilleri bu yaz için salgın tehlikesi kalması durumunda tercih edilebilir gibi görünüyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL