Le Monde: ABD'nin çekilmesi Erdoğan için bir zafer

Fransız Le Monde gazetesi, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için diplomatik bir zafer olduğunu yazdı.

Le Monde: ABD'nin çekilmesi Erdoğan için bir zafer
Le Monde: ABD'nin çekilmesi Erdoğan için bir zafer
GİRİŞ 20.12.2018 22:17 GÜNCELLEME 20.12.2018 22:17
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gazete, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan için diplomatik zafer" başlığıyla yayımladığı haberde, ABD'nin Suriye'den çekilme kararını değerlendirdi.

Haberde, "ABD birliklerinin (Suriye'den) geri çekilmesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için diplomatik zaferdir." ifadeleri kullanıldı.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararının Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan telefon görüşmesinden birkaç gün sonra geldiği belirtilen haberde, "Muhtemelen ABD Başkanı, Erdoğan'ın baskılarına yenik düştü." denildi.

OPERASYONA DİKKAT ÇEKİLDİ

Haberde, Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın bulunduğu bölgelerde operasyona başlayabileceğine dikkati çekildi.

YPG/PKK'nın Suriye'de kendi devletini veya özerk bölgelerini kurmak istediği belirtilen haberde, Türkiye'nin YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde hakimiyet kurmasını engellemek istediği ifade edildi.

Haberde, Türkiye'nin temel hedefinin YPG/PKK'nın olduğu Münbiç'e girmek olduğu belirtilirken, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2016'da YPG/PKK'nın Münbiç'i DEAŞ'tan geri aldıktan sonra oradan çekileceğine dair söz verdiğini ancak bu sözünü tutmadığının altı çizildi.

Le Monde gazetesinde ayrıca, ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle bir boşluk oluşacağı ve çekildikten sonra bölgede sorunların artma riski olduğu yorumu da yapıldı. 

YORUMLAR 17
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    bir boşluk oluşurmuş, petrolümüz kesilebilir demiyor da... halkınızın suyu bozuk sizin, petrolünüz gelmese ne olur..
    Cevapla
  • YURDUNUSEV 5 yıl önce Şikayet Et
    sorun şu ki suriyeli mültecilerimiz var ve abd orada kalmaya devam edecekse bu kardeşlerimizi nüfusuna almalı, Türkiye'nin eli bu yüzden güçlü O fransız ypg yardakçıları ara haberlerle bu amacına ulaşamaz nedeni ise belittiğim gibi, bu ülkenin ensarlığındandır.''La Galibe illallah (Yıl 2018 olmuş)
    Cevapla
  • Reisin adamı 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek bir reissin BAŞKANım...
    Cevapla
  • bulent 5 yıl önce Şikayet Et
    ben hala şüpheliyim
    Cevapla
  • kayra-keskin 5 yıl önce Şikayet Et
    fransa önce bir kendi çöplüğüne dil uzatsın, ülkeleri resmen rothschilds'in eline geçti sonları çok daha acı olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!