Erdoğan neden cebinde çakı taşıyor

Erdoğan Malatya'da kendisine hediye edilen halının ipini cebindeki çakıyla kesti. Herkes, Erdoğan'ın cebinde neden çakı taşıdığını merak etti. Bunun nedeni ne olabilir?

Erdoğan neden cebinde çakı taşıyor
Erdoğan neden cebinde çakı taşıyor
GİRİŞ 07.04.2008 19:01 GÜNCELLEME 07.04.2008 19:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisine hediye edilen halının ipini cebindeki çakıyla kesti. Peki Başbakan neden çakı taşıyor. Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, çakı taşımanın İslam dini gereği sünnet olduğunu söyledi ve 'Peygamberimiz taşırmış. Başbakan güvenlik açısından, zehirlenmeye önlem olarak, meyveyi kendisi soymak için de çakı taşıyor olabilir’’ dedi. İsmet İnönü'nün de çakı taşıdığı ortaya çıktı.


ÇAKI TAŞIMAK SÜNNET

Gazeteport'un haberine göre; çakı taşımak islam dini gereği bir sünnetmiş. Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ’Peygamberimiz de taşırmış. Başbakan güvenlik açısından meyveyi kendisi soymak için de çakı taşıyor olabilir’’ dedi. Başbakan’ın yanında taşıdığı çakının “meyva soymak için” de olabileceğini söyleyen Yılmaz, “Çoğu insan bunu taşıyor. Başbakan da bir insan. Meyva yemek için taşıyordur. Güvenlik açısından bazı insanlar soyacakları meyvaları, başkasına soydurmaz, kendisi bu düşünce ile de çakı taşıyor olabilir’’ dedi.

ZEHİRLENME KORKUSU

21 yıl boyunca çok sayıda Başbakan ile çalışan Başbakanlık Başmüşaviri Sedat Bayar ise ‘’ Her Başbakanın zehirlenme korkusu vardır. Milli Şef İsmet İnönü de çakı taşırdı. ‘’ dedi.

Bayar, “Her Başbakan’ın böyle bir endişesi olur. Böyle bir dönemde kendisinin hayatıyla ilgi çok mağdur edildiğini düşünen insanlar bedduanın ötesine geçebilir.” dedi.

MİLLİ ŞEF DE TAŞIYORDU

Milli Şef İsmet İnönü’nün yurt içi seyahatlerinde zehirlenmekten korktuğu için yanında çakı taşıdığını da belirten Bayar, “Dünyadaki devlet büyükleri, en çok çatal bıçakların denetimsiz masaya gelmesinden endişe taşıdıkları için yanında böyle küçük çakılar taşıyabilirler. Çünkü, zehirlenmekten korktukları için çakı, çakının kenarında çatal, tırnak çakısı, hatta kürdan bile taşıyanı vardır. Bunlar göze görülmekten çok, insanı zehirleyen suç delilleri olabilir ve ortadan çok kolay kaldırılabilen şeylerdir” dedi.

ÖZAL HER ŞEYİ YERDİ

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı örnek olarak veren Bayar, “Merhum cumhurbaşkanlarımızdan Özal’ın yanına yıkanmamış çileği koysanız yerdi. Üçüncü sınıf pastaneden bir pasta getirseniz yine yerdi. Hatta evlerinde kapalı şişeden bile su içildiğini görmedim. Vefatının ardından, zehirlendiği iddia edilmişti ve o iddia hala aydınlanamadı” dedi.

DEMİREL TEDBİRLİYDİ

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ise daha tedbirli olduğunu, seyahatlerinde başbakanın makam araçlarını takip eden araçlardakilerle beraber ekmek arasına koyduğu peynir ekmeği yediğini anlatan Bayar, “Bu bir psikolojik önlemdir. Yol kenarlarındaki lokantalarda, halkın yediğinden içtiğinden alırdı” dedi.

ERBAKAN’IN MAKAMI BEKLENİRDİ

Necmettin Erbakan’ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık’taki makamına sadece “kendi adamlarının” güvenliği sağladığını belirten Bayar, “Bu kişiler Başbakanlık makam odasını 24 saat beklerlerdi. Başbakan’ın makamında olmadığı saatlerde içeriye kimsenin girmemesini sağlarlardı. Böylece, belki dinleme aleti konulmasını, tükenmez kalemine zehir konulmasını böylece önlerlerdi” diye konuştu.

YORUMLAR 11
  • mimiga mimiga 16 yıl önce Şikayet Et
    canım benim canım benim seni beeeen peeek çoook pek çok severim. Bu resimde karizma çıkmışmış Karizma olmadığı bi resmini mi gördünüz :)
    Cevapla
  • cagatay a. 16 yıl önce Şikayet Et
    amann. niye böle önemsiz konulara takılır kalırız ki ne var yani çakı taşıyosa sanki kasatura taşıyo yanında :)
    Cevapla
  • hacer yardım 16 yıl önce Şikayet Et
    . valla sanki 15 lik delikanlı gibi maşşalllah başbakanımız::(((
    Cevapla
  • MEHMET KURT 16 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK ÇIK ÇIKMIŞ HAKKATEN. Maşallah 18\'lik delikanlı gibi çıkmış.merak ediyorum acaba CHP bunu da suç sayar mı yani olduğundan daha genç görünüyor diye buna da dava açabilir mi? neden olmasın canım yapmadıkları şey mi?
    Cevapla
  • Fatih Yücel 16 yıl önce Şikayet Et
    Maasallah. Baska Haber bulamadinizmi ? Sizin Haberleri artik okmak bence Saglikli Insan Aklina zarar veriyor. Sitenize girenler belirli bir Takim Insanlar. Haberleri ona göre yapinda istifade edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Renault yeni motorunu Türkiye'ye sattı! Otomotiv dünyası saşkın
Son dakika: Başkan Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı!