Özgür Özel'in skandal sözlerine İYİ Parti'den destek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in skandal Kur'an kursu açıklamasına İYİ Parti'den destek geldi. İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi İsa Dal, Özel'in çıkışına destek verdi.

Özgür Özel'in skandal sözlerine İYİ Parti'den destek
Özgür Özel'in skandal sözlerine İYİ Parti'den destek
GİRİŞ 01.01.2022 18:55 GÜNCELLEME 01.01.2022 18:55
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel geçtiğimiz günlerde Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kur'an kursuları ile ilgili büyük tepki çeken açıklamalar yaptı. "Eğitimde birlik var, kanunu var. Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi?" diyen Özel, "Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı zorunlu yapmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

DİN EĞİTİMİNE 'ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ" DEDİ

Din eğitimine 'orta çağ zihniyeti' diyen Özel, şunları söyledi:

"Bu kafayla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var."

İYİ PARTİ'DEN DESTEK GELDİ

CHP'li Özgür Özel'in skandal açıklamalarına destek İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti Elbistan Belediye Meclis Üyesi İsa Dal sosyal medyada yaptığı paylaşımda Özgür Özel'e destek verdi. Dal, "Az bile tanımlamış. Kur'an kurslarından çıkıp ülkeye dünyaya faydalı olabilen birini gösterin. Ne bulmuşlar ne icat etmişler ne yapmışlar kardeşim" dedi. İYİ Partili meclisi üyesinin sözlerine çok sayıda tepki geldi.

YORUMLAR 190
  • gakoşum 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kokuşmuş cihniyetli İsa Dal da ayni chpli Özgur Özel gibi albirini vur ötekine bu milletın verdmigi vergilerle maaş alacaksiniz ve bu millegin dini degerlerine zehirli dilleriyle saldiacaksiniz dinimize saldiran alçaktir kim olursa olsun mevki makami ne olursa olsun ivedilikle bu aziz milletten ivedilikle özur fileyi helallik isteyin tamam mi
    Cevapla
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuran kursu olması olması güzel çocuklarımız ufak yaşta anaokuluna gidiyor neden kuran kursuna gitmesin biz Müslümanız Türkiye müslüman ülkesi orta çağ zihniyeti diyen özgür özeli kınıyorum ve oy kaygısı taşıyan ip ide kınıyorum hiç kimse dini siyasete taşımasın
    Cevapla
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz çocuklarımızakonuşmaya ilk başladıkları anda Allâhı öğretiriz Allâh bir diye biz çocukkende anne ve babalarımız bize Öğretmiştir okul zamanı okul yaz tatilindede camide kuran öğrendik be ben öğrendiklerimi çocukken daha benden yaşca küçük çocukları toplayıp evde onlara ders verdim dini eğitim verdim bildiğim ne varsa çocuklara öğrettim bu çocukları m sayısı çoğalınca ben yinede yetişmeye çalıştım ama ev ortamı olmuyordu annem babam şikayet hiç etmedi ama evize gelen misafir akraba eş dost komşu olmuyordu ben kendim çocuktum ve çocuk kalbimle bildiğim öğrendiğim herşeyi aktardım gönüllü olarak Allâh rızası için
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey chdpkkip ve mikron ortak mensupları siz ölünce acaba pamuk işini kim halledecek, musallaya gelmeyecekte kiliseden mi yolcu edileceksiniz. Allah cümlenizin sonunu helak etsin, oda yakın zaten.
    Cevapla
  • A dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım çok şükür ne güzel oldu da ayrıldı bu İP ler. MHP nin içi temizlendi
    Cevapla
  • Bahadır Dedeoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok enteresan cümleler kurmuşsun, içinde bulunduğunuz parti MHP değil. Din kimsenin tek eli ve kazanç yeri de gildir. Yarım asır o partiye emek verdim. Ağzı olan konuşuyor. Sende konuş. Allah sana hidayet versin. Sağlıcakla kal.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...