AK Parti'li İlhan: "Bütün cemaatlerin töhmet altına alınmasına müsaade edilmeyecek"

Bir kızın küçük yaşta cemaat mensubu tarafından istismar edildiği iddiasıyla ilgili konuşan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, konu üzerinden bütün cemaatlerin töhmet altına alınmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

GİRİŞ 11.12.2022 13:53 GÜNCELLEME 11.12.2022 15:13
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

6 yaşındaki çocuğun bir cemaat mensubuyla zorla evlendirildiği iddiası yargıya taşınırken, konu bütün yönleriyle araştırılıyor. Gündemdeki yerini konuyan zorla evlendirme ve cinsel istismar iddiasıyla ilgili iktidar kanadından net mesajlar gelmeye devam ediyor.

Bakan Yanık'dan çocuk istismarı iddiasıyla ilgili yeni açıklama: Takipçisi olacağız!Bakan Yanık'dan çocuk istismarı iddiasıyla ilgili yeni açıklama: Takipçisi olacağız!

Ülke TV'de Fadime Özkan'ın sunuculuğunda ekrana gelen İnce Fikir programında konuyu değerlendiren AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Dr. Rabia İlhan, gündemdeki iddiaların kimse tarafından kabul edilemeyeceğini, meselenin aydınlatılarak bu tür olayların önüne geçilmesinin en önemli vazifeleri olduğunu kaydetti. Yargı mekanizmasının gerekli araştırmaları yaptığını vurgulayan Rabia İlhan, mesele üzerinden bütün cemaatlerin veya dindar kesimin töhmet altında bırakılmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Çocuk istismarı asla affedilmeyecek lanetli bir suçturAK Parti Sözcüsü Çelik: Çocuk istismarı asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur

HİÇBİR DİN VE HİÇ KİMSE KABUL ETMEZ

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Dr. Rabia İlhan, "Bu konu gündemimizde bir haftadır tamamiyle tartışıluyor. Aslında tartışılmasının bir gereği var mı? Ortada bir yanlış ve bir hata var. Hiçkimse tarafından kabul edilemeyecek bir durum söz konusu. Bu anlamda hem devletimiz, en üst kademeleri de dahil olmak üzere hem bakanlığımız, siyasi parti olarak kendi teşkilatlarımız da dahil olmak üzere hep birlikte duruşumuz her zaman bellidir. Bu aslında siyaset üstü bir mesele olmakla beraber bütün siyasi partilerden de beklenen, bütün kurumlardan yahut, savcılıktan beklenen de aynı şey. Çocuk istismarı, çocukların tacizi, cinsel istismar meselesi zaten hiçkimse tarafından, hiçbir din tarafından, toplumun hiçbir kesimi tarafından kabul edilemeyecek bir konu." dedi.

AK Parti olarak net tavır aldıklarının altını çizen Rabia İlhan, "Bunun ilerisi, gerisi, doğrusu, yanlışı, kimin yaptığı, kimin yapmadığından ziyade olayın aydınlatılması ve bunların önüne geçilmesi bir numaralı vazifemizdir. Şu anda iktidar partisi olmamızdan mütevellit de bu konuda tavrımızı çok net bir şekilde ortaya koyduk." sözlerini sarf etti.

CEMAATLER TÖHMET ALTINDA BIRAKILAMAZ

Rabia İlhan, dava konusu üzerinden siyasi bir kazanım elde edilmesi için çaba olup olmadığının, olay tahkik edildiğinde ortaya çıkacağını kaydetti.

Bütün mütedeyyin cenahın bu mesele üzerinden töhmet altına alınma gayretine de değinen İlhan, şunları dile getirdi:

"Buradan mütevellit, biz bütün müslümanların, yada bütün cemaatlerin, yada dindar kesimin böyle bir konuyla ilgili töhmet altında bırakılmasına da hiçkimse müsaade etmeyecektir. Bu konuda çok net bir şekilde ortaya konulmalıdır."

Esas maksat bu mu? İstismar iddiasını yine bütün Müslümanlara mâl etmeye kalktılarEsas maksat bu mu? İstismar iddiasını yine bütün Müslümanlara mâl etmeye kalktılar

GEREKLİ CEZALAR VERİLİR

Yargı makamlarının gerekli araştırmayı yaptığını ifade eden Rabia İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal medyada konuların tarışma usulü, yada toplumumuzda bir takım konuların tartışılma usulü konusunda hala eksiklik ve aksaklıklarımız mevcut. Maalesef tamamen ideolojik yapımıza göre, siyasi düşünce tarzımıza göre bir karşı karşıya gelip herkes birbirine bir ithamda bulunma gayreti içerisinde. Bunun önüne inşallah geçeceğiz diye ümit ediyorum. Ama bu yanlışın, özellikle çocuk istismarı konusunda hiçbir tutulacak tarafı olmadığını ve bu anlamda bu konunun siyaset üstü bir mesele olduğunu ve mutlaka gerekli tahkikatın yapılacağını, gerekli cezaların verilmesi hususunda da en ufak bir geri durmanın söz konusu olmadığını buradan bir kez daha ifade etmek isterim."

Rabia İlhan, AK Parti Kadın Kolları teşkilatları olarak da, İstanbul teşkilatı olarak da, Ayşe Keşir başkanlığında genel merkez olarak da konunun yakından takipçisi olduklarını, bundan sonra da takip edeceklerini belirtti.

 

6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Gümüşel'in kardeşleri konuştu6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Gümüşel'in kardeşleri konuştu

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri

6 yaşında kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi! 22 yıl hapis istendi6 yaşında kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi! 22 yıl hapis istendi

6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği iddiasıyla ilgili Nihat Hatipoğlu'ndan ilk tepki!6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği iddiasıyla ilgili Nihat Hatipoğlu'ndan ilk tepki!

Yusuf Ziya Gümüşel'den ilk açıklama: 'Kızım reşit yaşta evlendi'Yusuf Ziya Gümüşel'den ilk açıklama: "Kızım reşit yaşta evlendi"

Diyanet İşleri Başkanlığından çocuk istismarı iddiasıyla ilgili açıklamaDiyanet İşleri Başkanlığından çocuk istismarı iddiasıyla ilgili açıklama

İsmailağa Cemaati'nden Yusuf Ziya Gümüşel açıklamasıİsmailağa Cemaati'nden Yusuf Ziya Gümüşel açıklaması

Cumhuriyet İslam'a nefret kustu! Genç hafızlar ve öcü gibi çizilen âlimler...Cumhuriyet İslam'a nefret kustu! Genç hafızlar ve öcü gibi çizilen âlimler...

Altılı masayı 5'e düşürdüler! Karamollaoğlu'nu yok saydılarAltılı masayı 5'e düşürdüler! Karamollaoğlu'nu yok saydılar

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 51
  • A.Yildirim 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarikatlar yasaklansın. Dini duygular kullanılarak insanlar somuruluyor. İmamlar var. Müftüler var. Vaizler var. Dini yayınlar var. Tarikatlara ne gerek var.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet işi tam kapsamıyla ele almalı tarikat falanda yasaklansın gençler zaten dinden uzaklar buı tür olaylarda maalesef daha da uzaklaştırıyor.
    Cevapla
  • Bahadır 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle tarikatlar öyle hocalar öyle yurtlar varki pırlantalar yetişiyor oralarda ama suistimal eden malesef çok.Suç cahil millette şeriat bilinmediği için hoca şeriata muhalif mi muvafık mı onun terazisini yapacak ilim olmayınca gönlüne hoş gelen hocaya tabii oluyor.Sen kötü benzin alıp motoru yedikden sonra bütün istasyonlar kapansın hepsi kötü yakıt satıyor bunların demek kadar cahil bi kelime olamaz.
    Cevapla
  • istanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın bayan onlarda şeffaf olsunlar. böyle devam ederler ve buna göz yumulursa töhmet altında kalmaya devam edecekler. sizin savunmanız gereksiz. kendileri ne işe yarıyorlar. her türlü olumsuz şey yansıdığında bizim hiç bir dahlimiz olmadığı halde aynı toplamın içine dahil edilmek hiç hoşuma gitmiyor.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarikat ve cemaatlerin faaliyetleri kısıtlanmalı, diyanet işleri başkanlığı yeniden yapılandırılmalı. Din epitimi devlet tarafından düzenlenmeli, her grup kendine göre hareket ediyor, kimseye iltimas gösterilmemeli. Pakistanın bu halde olmasının nedeni, her köşe başında açulan cemaat ve tarikatlerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?