Bakan Çavuşoğlu: Libya, askıya alınan hidrokarbon anlaşmanın arkasında olduğunu bildirdi

Trablus'taki mahkeme, 2022 sonunda Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmayı askıya aldı. Libya hükümetiyle temasa geçen Bakan Çavuşoğlu, Libya hükümetinin, hidrokarbon anlaşmasının arkasında olduğunu Türkiye'ye bildirdiğini söyledi.

GİRİŞ 12.01.2023 16:24 GÜNCELLEME 12.01.2023 17:28
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Suriye-Rusya arasında gerçekleştirilmesini beklenen üçlü görüşmeye ilişkin, "Şubat ayı başında görüşme olabilir" dedi.

LİBYA'DAKİ MEŞRU HÜKÜMET, ANLAŞMANIN ARKASINDA

Libya Trablus'taki Temyiz Mahkemesi, 2022'nin sonunda Libya hükümetiyle Ankara arasında petrol ve gaz arama çalışmalarına ilişkin imzalanan enerji anlaşmasını askıya aldı. Kararın gerekçesine dair detay paylaşılmazken, Libya Hükümeti'nin itiraz hakkının olduğu belirtildi.

Libya'da mahkeme, Türkiye'yle yapılan hidrokarbon anlaşmasını askıya aldıLibya'da mahkeme, Türkiye'yle yapılan hidrokarbon anlaşmasını askıya aldı

Konuyla alakalı açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin, hidrokarbon anlaşmasının arkasında olduğunu Türkiye'ye bildirdiğini açıkladı:

"Hemen Sayın Dibeybe ile temasa geçtik. Mahkeme yürütmenin durdurulması kararı almış. Bu bir karar, nihai hüküm değil. Hükümet anlaşmanın arkasında ve gerekli çalışmaları yapıyorlar. Yakından takip edeceklerini söylediler."

Türkiye Libya'da, darbeci Hafter yönetimini değil, BM'nin de meşru gördüğü Trablus merkezli Libya Ulusal Birlik Hükümeti'ni tanıyor.

Türkiye ile Libya arasında 2019'da imzalanan deniz yetki anlaşmasıyla belirlenen sınırlar.

TÜRKİYE İLE LİBYA ARASINDA İMZALANAN HİDROKARBON ANLAŞMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye ve Libya, 2019'da deniz yetki anlaşması imzalayarak, iki ülke arasındaki deniz sınırını belirlemişti. 2022 yılı sonundaki hidrokarbon anlaşmasıyla birlikte ise,  Türkiye, Libya'nın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) yani Libya kıta sahanlığında arama faaliyetleri gerçekleştirebilecekti.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 36
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Libya hükümeti haklarını yalnız türkiyenin koruyacağını gönülden biliyor türkler kimsenin hakkını yemez çünkü Türkler Müslümandır dünyadaki bürün islam kardeşlerimizi birliğe çağırıyoruz Türk halkı olarak düşmanlar hep aramızı açmak dağıtmak istiyor akıllı olmak gerek
    Cevapla
  • Sevil 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı casusları artık dış müdahale yolunu değil içerdeki oynakları tetikleyerek güç odaklarını kullanıyor yeni düzen bu ona göre yapılanmak gerek
    Cevapla
  • Muğlalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz hep sahada güçlüyüz. Düşman ise masada. Haftet denilen hain'i bitirmeniz lazım. O bize rahat vermicek. Unun sayesinde Haçlılar libyaya müdahale edebiliyorlar. Imha edersek, haclini. Muhatabı kalmaz, tüm Libya bize kalır, rahat ederiz Libyayla beraber.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki AYM, bu mahkemeden farklı mı? Soruyorum AYM'ye, bir şeylerden mi korkuyorsunuz, yoksa kripto musunuz? Bu HDP HALEN NEDEN AÇIK? Millet cevap bekliyor! Bunlara halen neden göz yumuyor sunuz? En son İsveç'te yaptıklarını görmüyor musunuz?
    Cevapla
  • ibrahim sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    KIZILELMA ya varıncaya dek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez