Bahçeli'den Çanakkale yangını sonrası imar rantı iddiasına sert tepki

MHP lideri Bahçeli, "Sosyal medyaya üşüşmüş bazı alçakların yangının imar rantı gayesiyle çıkarıldığını iddia etmeleri, sefil ve şerefsiz bir bühtandır" dedi.

GİRİŞ 23.08.2023 15:33 GÜNCELLEME 23.08.2023 16:07
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çanakkale'deki orman yangınının nasıl ve neden çıktığının ilerleyen günlerde ayrıntısıyla tespit edileceğini belirterek, "Ancak sosyal medyaya üşüşmüş bazı alçakların yangının imar rantı gayesiyle çıkarıldığını iddia etmeleri sefil ve şerefsiz bir bühtandır." ifadesini kullandı.

Bahçeli, sosyal medya hesabından Çanakkale'deki orman yangınına ilişkin yaptığı paylaşımda, Çanakkale'nin sadece bir şehrin adı değil, bir hilal uğruna kara toprağın koynunda sere serpe uzanıp yatan şehitlerin mukaddes yadigarı ve tarihin en büyük şehitlik anıtı olduğunu belirtti.

Çanakkale'de dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınının rüzgarın da etkisiyle çok geniş bir alana yayıldığını aktaran Bahçeli, "Üzülerek ifade etmeliyim ki Ege'nin iki yakası tutuşmuştur. Tesellimiz, şu ana kadar can kaybının olmamasının yanında alevlerin çok şükür önünün kesilmesidir." ifadesini kullandı.

Bahçeli, devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu, 1500 hektarlık alana havadan ve karadan seferberlik ruhuyla müdahale edildiğini ve 9 köyün tedbir amaçlı tahliyesinin sağlandığını bildirerek, şöyle devam etti:

"Allah'ın izniyle son kıvılcımın söndürülmesine kadar mücadele sürecektir. Elbette yangınların nasıl ve neden çıktığı ilerleyen günlerde ayrıntısıyla tespit edilecektir. Ancak sosyal medyaya üşüşmüş bazı alçakların yangının imar rantı gayesiyle çıkarıldığını iddia etmeleri sefil ve şerefsiz bir bühtandır. Böylesi zamanlarda ortalığı bulandıranların deşifre edilip yakalarından tutulması, hukuk ve demokrasi namusunun da bir gereğidir."

"YANGINLA MÜCADELEYİ ÖN ŞARTSIZ DESTEKLİYORUZ"

Yangın nedeniyle zarara uğrayan yöre insanına geçmiş olsun dileklerini ileten ve yanan ormanlık alanların eskisi gibi yine yeşile bürüneceğine inandığını ifade eden Bahçeli, "Bu süreçte parti olarak yangınla mücadeleyi ön şartsız destekliyor ve dua ediyoruz. Hiç kuşkumuz yoktur ki devrilse bile ağaçlarımız, dikilir yeni fidanlarımız" değerlendirmesinde bulundu.

Çanakkale'deki orman yangınıyla ilgili tepki çeken paylaşım!Çanakkale'deki orman yangınıyla ilgili tepki çeken paylaşım!

Çanakkale'de orman yangınının ilerlemesi durdu: Bakan Yumaklı'dan açıklamaÇanakkale'de orman yangınının ilerlemesi durdu: Bakan Yumaklı'dan açıklama

30 yıllık emekleri tek seferde yok oldu30 yıllık emekleri tek seferde yok oldu

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Ercan 34 8 ay önce Şikayet Et
    CHP yapınca imara aciinca kimseden ses çıkmıyor neden acaba
    Cevapla
  • MaKuS 8 ay önce Şikayet Et
    Çanakkale geçilmez - yangın geçti . . .
    Cevapla
  • Tokmak 8 ay önce Şikayet Et
    Onlara bunu söylettiren sebebi eski kupon arazi işleri olmasın.
    Cevapla
  • İlginç 8 ay önce Şikayet Et
    Galiba Bahçeli'nin nasırına nokta atışı yapmışlar...
    Cevapla
  • TIRPAN 8 ay önce Şikayet Et
    Çizmeyi Giy Yangin Söndürmeye Git
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi