Siyasilerden peş peşe İsrail açıklamaları! Yoğun tepki gösterdiler...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve bakanlar, yayınladıkları mesajlarla, İsrail’in Gazze’de bir hastaneye düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

GİRİŞ 18.10.2023 00:12 GÜNCELLEME 18.10.2023 21:59
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun, Gazze'deki El Ahli Hastanesine düzenlediği saldırı sonucunda 1000'den fazla kişi hayatını kaybetti. Günlerdir süren İsrail'in katliam saldırılarına hastaneyi bombalamasının ardından pek çok siyasiden İsrail'e yoğun tepki geldi.

'TÜM İNSANLIĞI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

İşte siyasilerin İsrail'e yönelik yaptığı tepki paylaşımları:

'BUNUN ADI CİNAYETTİR, KATLİAMDIR!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!"

AKŞENER: NETANYAHU TERÖRÜNÜ DURDURMAYA DAVET EDİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: İsrail'in terörle mücadele edeceğini beyan ederek başlattığı savaş; artık bir savaş olmaktan çıkmış ve Netanyahu terörü hâline gelmiştir.

Bir devletin savaş stratejisinde, hastane bombalamak olamaz. Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir.  

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu; bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum.

'ULUSLARARASI KAMUOYU ACİLEN TEK SES OLUP BU KIYIMA DUR DEMELİDİR'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısı açık bir savaş suçudur.

Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına tepki göstermeyen herkes bu katliamın sorumlusu konumundadır.

Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir.

'BUNUN ADI KATLİAMDIR, DEVLET TERÖRÜDÜR'

GELECEK Partisi Genel Başkanı: Hastane bombalamak da mı terörle mücadele?

Gazze’de hastane bombalayarak 500 masum canı katleden eli kanlı İsrail’i lanetliyorum. Bunun adı savaş suçudur, bunun adı katliamdır, bunun adı devlet terörüdür. Son nefesime kadar Filistinli kardeşlerimin yanındayım.

'İNSANLIK İÇİN BÜYÜK BİR TRAJEDİDİR'

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hastanede görevini yapan ve tedavi gören sivil insanları bombalamak bir savaş ve insanlık suçudur. Bugün, İsrail’in Gazze’deki bir hastaneyi vurması sonucu yitirilen yüzlerce can, insanlık için büyük bir trajedidir. Ateşe benzin döken açıklamalar yapanların ve İsrail’i koşulsuz destekleyenlerin bu yaşananlar sonrasında konumlarını gözden geçirmelerini bekliyoruz. Masum insanların daha fazla kanının dökülmemesi için çaba sarf etmek insanlık adına hepimizin ortak görevidir. Başta BM ve bölge liderleri olmak üzere tüm dünya, bu vahşetin son bulması, gerilimin düşürülmesi ve kalıcı bir çözüm yolu bulmak için harekete geçmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

'BARBARCA SALDIRININ KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Türkiye Büyük Millet Meclisi Numan Kurtulmuş ise resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail'in hastaneye yaptığı bombalı saldırı katliamına çok sert ifadelerle tepki gösterdi.

Kurtulmuş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde gaddarca insanlığı vurmaya devam ediyor. Sivil yerleşim yerlerini hedef almaya aralıksız devam eden vahşi Siyonizm, Gazze’de bir hastaneye düzenlediği saldırıda yüzlerce masum insanı katletti.

İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmiyoruz ve en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyoruz.  Türkiye olarak Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü insani, ahlaki temelden uzak, barbarca saldırıların karşısında olmaya devam edeceğiz.

Tüm dünyaya sesleniyoruz. Bu ağır insanlık suçunun ateşinin adım adım tüm dünyayı sarmasına, insanı insan yapan her ne varsa teker teker, saniye saniye çürütüp öğütmesine ne kadar sessiz kalacağız? Hukuk tanımayan vahşi bir nizamın gözü dönmüş yönetici ve destekçilerine, düşmanlığın bile bir şerefi olduğunu kim, nasıl, ne zaman öğretecek?

Gözlerimizin önünde süren bu katliamlara, savaş suçlarına hangi kurum, hangi otorite dur diyecek? İnsanlık namına utanıyoruz, geleceğimiz adına utanıyoruz; utanmaktan da utanıyoruz...

Şu satırlar öfkemize, kaygımıza, acımıza tercüman olsun:

Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.
Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak.
Tarih sussa, hakikat susmayacak.

Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.
Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar.
Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar.
Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar.

'BOMBALI SALDIRI ULUSLARARASI HUKUKU VE VİCDANLARI ALT ÜST ETMİŞTİR'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise "İsrail'in Gazze’deki bir hastaneye düzenlediği bombalı saldırı uluslararası hukuku ve vicdanları alt üst etmiştir. İçerisinde kadınların, çocukların, yaşlıların ve masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak hiçbir inanç, değer ve gerekçeyle açıklanamaz.  Gazze halkına yönelik sürdürülen bu insanlık dışı saldırılar ve kuşatma bir an evvel sona ermelidir.  Bu alçakça saldırıyı kınıyor, sorumlularını lanetliyorum. Saldırılarda vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." diyerek İsrail'in katliamlarına tepki gösterdi.

'SİVİLLERİ HEDEF ALMAK DÜPEDÜZ TERÖR TAKTİKLERİ UYGULAMAKTIR'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, “Hastaneleri bombalamak ağır bir suçtur. Tıbbi yardım almakta olan insanları katletmek artık çizgiyi aşmak demektir. Sivilleri hedef almak ise düpedüz terör taktikleri uygulamaktır. Gazze'deki Baptist Hastanesi'ne yapıldığı gibi vicdansız saldırılar kabul edilemez. Sayıları binlerle ifade edilen masum siviller yeterince acı çekmiştir. Buna bir son verilmelidir. Nokta. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi, İsrail'in sivillere karşı daha fazla suç işlemesini engellemek için tüm dünya bir araya gelmelidir. Siviller ve kadınlar hedef alınmaktadır ve bu, değer verdiğimiz her türlü insani hassasiyete aykırı bir barbarlıktır. İsrail sivil hedeflere yönelik katliamlarını derhal durdurmalıdır. Filistin halkının korku, açlık ve bombalarla sindirilmesine son verilmelidir. Hasta ve yaşlılara yönelik şiddet durmalıdır. Gazze'nin bombalanması durdurulmalıdır. Dünya uyanmalı ve akan kana bir son vermelidir” dedi.

'HASTANE BOMBALAYACAK KADAR ZALİMLEŞENLERİN DAİMA KARŞISINDAYIZ'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı saldırıya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar. Tarih size bu zulmü reva görenleri asla unutmayacak. Sivil Gazze halkının yaşam hakkına kast edecek kadar gözü dönüp hastane bombalayacak kadar zalimleşenlerin daima karşısındayız” ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise, “Hayatta kalmak için hastanede olan çocukların, kadınların, yaralıların üzerine bomba atmak İsrail’in vicdani duygulardan ne derece yoksun ve gözü dönmüş olduğunun göstergesidir. Dünyanın bütün toplumları Gazze’de yaşanan bu insanlık dışı vahşete kayıtsız kalmamalı, seslerini yükseltmelidir” dedi.

'BİR HASTANEYİ VURMAK DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE AKIL, VİCDAN VE İNSANİYETLE BAĞDAŞMAZ'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş saldırıya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Gazze’de tarif edilemez bir katliam ve resmen soykırım yaşanıyor. Bir hastaneyi vurmak dünyanın hiçbir yerinde akıl, vicdan ve insaniyetle bağdaşmaz. Uluslararası hukuk kurallarını bütün dünyanın gözleri önünde ihlal eden İsrail açıkça savaş suçu işlemektedir. Gazze’de içlerinde çocukların da bulunduğu yüzlerce sivilin katledilmesine sessiz kalanlar; Filistinli kadın, çocuk ve yaşlıların yaşama hakkına dair konuşmayanlar bu insanlık suçunun yalnızca seyircisi değil aynı zamanda ortağıdır. Filistin’e yönelik bu insanlık dışı saldırı ve kuşatma bir an evvel sona ermelidir. Türkiye çatışmaların bir an önce durması ve gerilimin düşürülmesi için elinden geleni yapmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

'BİR SABAH GELECEK KARDAN AYDINLIK'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, saldırıya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Tarih, İsrail'in işlediği bu insanlık suçunu affetmeyecek. Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne gerçekleştirilen vahşi saldırıyı lanetliyorum. Ne yaparsanız yapın ‘Bir sabah gelecek kardan aydınlık" ifadelerini kullandı.

'İNSANLIK DERHAL AYAĞA KALKMALI'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “İsrail, içinde masum sivillerin, yaralıların, hastaların, doktorların, hemşirelerin, hasta bakıcıların olduğu bir hastaneyi bombalayarak, yine bir savaş ve insanlık suçu işledi. Tüm dünya bir araya gelerek derhal Gazze’de yaşanan vahşeti, katliamı durdurmalı. İnsanlık derhal ayağa kalkmalı” dedi.

'ŞÜPHESİZ İNSANLIK SUÇUDUR'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise, “İsrail'in aralıksız şekilde sivillere yönelik saldırıları ve son olarak Gazze'de hastaneyi hedef alarak yüzlerce kişiyi katletmesi hiç şüphesiz insanlık suçudur. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı

'GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR CANİLİĞİN BİR ÖRNEĞİNE DAHA TANIKLIK ETMEK VİCDANLARIMIZI YARALAMIŞTIR'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise yaptığı paylaşımda, "Savaşta dahi dokunulmazlığı bulunan hastane gibi bir sağlık kurumuna bile saldıracak kadar gözü dönmüş caniliğin bir örneğine daha tanıklık etmek, vicdanlarımızı derinden yaralamıştır. Göz göre göre yapılan bu saldırıyı engellemeyen, barışı ve insan haklarını korumak iddiasındaki Uluslararası mekanizmalar iflas etmiştir. Dünya kamuoyunu, masum Filistin halkına yönelik katliama dönüşen İsrail saldırıları karşısında sessiz kalmamaya davet ediyorum. Bu barbarlığı nefretle kınıyor, bir daha yaşanmamasını diliyorum" dedi.

'BU VAHŞETİ YAPANLAR TARİHİN ŞAHİTLİĞİNDE EN AĞIR CEZAYI ALMALIDIR'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail’in hastane bombalayarak çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden sivil insanları katletmesini şiddetle lanetliyorum. Savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in bu saldırganlığı karşısında bütün dünya sesini yükseltmeli, BM ve uluslararası kuruluşlar bu vahşete dur demelidir. Bu vahşeti yapanlar insanlığın ve tarihin şahitliğinde en ağır cezayı almalıdır.

'İSRAİL'İN VAHŞETİNİ LANETLİYORUZ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik saldırıya ilişkin, "İsrail’in vahşetini lanetliyoruz. İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırganlığı, insanlık dışı bir vahşete dönüşmüştür. Masum sivilleri, kadın ve çocukları katleden vahşi saldırıların son hedefi bir hastane oldu. İsrail güvenlik güçleri en temel insani değerleri hiçe saydığını tüm dünyaya göstermiştir" ifadelerini kullandı.

'EN AĞIR ŞEKİLDE KINIYORUM'

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: Zalim ve vicdansız #İsrail eli silahsız yüzlerce canı, kadınları, yaşlıları, bebekleri, masum çocukları bombalayarak hayattan kopardı.  Bu apaçık insanlık suçunu işleyenleri en ağır şekilde kınıyorum.

"DÜNYADA HİÇBİR SAVAŞTA BÖYLE BİR VAHŞİLİK YAŞANMADI"

İçişleri Bakan yardımcısı Bülent Turan; “Dünyada hiçbir savaşta böyle bir vahşilik yaşanmadı; hiçbir düşman, bu kadar alçalmadı, bu kadar onursuz olmadı. Filistin’de sivillerle, yaralılarla, kadın ve çocuklarla dolu bir hastaneye roket atıldı. Hala uçak gemilerinizi gönderiyor musunuz, hala bir Yahudi olarak mı oradasınız; insan olmayı düşünür müydünüz? Bu net bir savaş suçudur ve bir gün mutlaka hesabı sorulacaktır!

'BU VAHŞET BM KARARIYLA MÜDAHALE DAHİL HER TÜRLÜ YÖNTEMLE DERHAL DURDURULMALIDIR'

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Hastane bombalayan İsrail saldırganlığını lanetliyorum. Bu vahşet, BM kararıyla müdahale dahil; her türlü yöntemle derhal durdurulmalıdır. Yahudilere soykırım uygulamanın bedelini başta Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri yüz yıldır, kuşaklar boyu ödemektedir. İsrail de bedelini ödemesi yüzyıllara yayılacak benzeri ağırlıkta bir vahşet icra ediyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Yorumcunun biri 6 ay önce Şikayet Et
    lafla peynir gemisi yürümüyor icraat şart
    Cevapla
  • Ebabil kuşu 6 ay önce Şikayet Et
    Siyasilerden peş peşe İsrail açıklamaları! Yoğun tepki gösterdiler... Sonuç???? Milletle dalga geçmeyin, gücün varsa varsın sözün bir kıymeti var, gücün yoksa gerisi koca bir fısss...., yok kınama, yok sert tepki çocuklar bile gülüyor artık
    Cevapla
  • Cevat 6 ay önce Şikayet Et
    Daha öncede yazmıştım. Türkiye Îsrail ile yakınlaştıkça İsrail katliamlarını artırıyor diye. Türkiye ve İslâm ülkeleri bu lânetli Milletle her türlü ilişkilerini tamamen kesmelidir. Ama nerede o Babayiğit ? Hilâfeti kaldırdılar, Müslümanlar başsız kaldı. Kaldıranlara da lânet olsun.
    Cevapla
  • inansakmı 6 ay önce Şikayet Et
    kına yakmaya devam
    Cevapla
  • inansakmı 6 ay önce Şikayet Et
    türkiyedeki mahkemeler netanyahuyu ve israilin askeri komutunları mahkum edilmeli, türkiyeye giriş yaptığı an tutuklanmalı, yermi reis, bunu yapabilirmisin bu süreci yönetebilirmisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!