Fujifilm X serisi aynasız kameralarda hız rekoru kırdı

Fujifilm, benzeri görülmemiş bir f / 1.0 diyafram açıklığına sahip yeni bir 50mm X serisi lensi duyurdu. X serisi kameralar için XF50mm F1.0 WR lens sayesinde en hızlı aynasız kamera unvanını elde etti.

GİRİŞ 03.09.2020 13:48 GÜNCELLEME 03.09.2020 13:48

Fujifilm'in en hızlı lensi şimdiye kadar 56mm f/1.2 değerlerine sahip olan modeldi. Canon ve Nikon gibi şirketlerde otomatik odaklama özelliğine sahip çok düşük diyaframlı lensleriydi. Nikon ve Leica daha önce f / 0.95 lensler yaptılar, ancak sadece manuel netleme ile çalışıyordu. Büyük diyafram açıklıkları, kullanıcının daha sığ alan derinliği elde etmesine ve daha hızlı deklanşör hızlarında veya daha düşük ISO ayarlarında çekim yapmasına olanak tanıyor. Fujifilm bu eksiklikten faydalanarak bir adım öne geçmenin yolunu keşfetti.

EN HIZLI AYNASIZ KAMERA

Fujifilm’in otomatik odak destekleyen f/1.0 değerindeki lensleri XF50mm F1.0 R WR ismiyle X serisi kameralarda kullanılabilecek. Bu da Fujifilm X serisi kameralara en hızlı aynasız kamera unvanını kazandıracak.

Fujifilm yeni lensleri ile performans bakımından büyük farklar yaratmayacaktır. Sağlanan en büyük avantajın daha kısa odak mesafesi olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte yeni 50mm f/1.0 lensler 845 gram ağırlığında olacak, yani eskiye göre daha ağır ve daha büyük olacaklar.

Yeni XF50mm F1.0 R WR modelleri Sonbahar ayları içerisinde satışa çıkacak. Fiyatı ise 1499 dolar olarak belirlendi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'un 10 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman gelecek?
Kaza yaptı, ölüsü 2 saat sonra bulundu: Kahreden detay ortaya çıktı!