Akıllı telefonların kontrolü artık kullanıcılarda olacak

Teknoloji devlerinin dayattığı ön yüklü uygulamalar için ABD hükümetinden bir hamle geldi. Apple, Samsung ve Xiaomi gibi markaların zorunlu olarak telefonda bulundurmanız gereken uygulamaları için yolun sonu göründü.

Akıllı telefonların kontrolü artık kullanıcılarda olacak
Akıllı telefonların kontrolü artık kullanıcılarda olacak
GİRİŞ 17.06.2021 11:42 GÜNCELLEME 17.06.2021 11:42

ABD'de devam eden antitröst yasa tasarılarına geçen hafta bir yenisi daha eklendi. Yasayı öneren önde gelen isimlerden biri olan David Cicilline yeni önerilen bu yasanın yasalaşması halinde neler olacağını aktardı. Açıklamaya göre, yasa Apple ve diğer birçok teknoloji devinin cihazlarında önceden yüklenmiş kendi uygulamalarını artık sunmalarını engelleyecek. Bugün satın aldığımız her akıllı telefon, tablet, bilgisayar veya akıllı saat, üreticinin kendi uygulamalarını da beraberinde getiriyor. Örneğin, Apple'ın iPhone model akıllı telefonunu satın aldığınızda, Safari ve diğer uygulamalarda doğrudan bir internet tarayıcısı olarak karşılaşıyoruz.

CMA'dan flaş adım... Apple ve Google'a inceleme şoku!CMA'dan flaş adım... Apple ve Google'a inceleme şoku!

ABD'de Demokrat Temsilci David Cicilline ve ekibi bunu bir şekilde engellemek istiyor. ABD'li teknoloji şirketlerine karşı yeni düzenlemeler uygulamaya çalışan Cicilline, bunu geçen hafta bir öneri olarak meclise sundu. Açıklamasına göre Apple, bu yasanın yürürlüğe girmesi halinde cihazlarına kendi uygulamalarını önceden yükleyemeyecek.

ZORUNLU UYGULAMALAR KALDIRILABİLİR

Bugün gazetecilere konuşan Cicilline, teknoloji platformlarının ürünlerine, rakiplerine karşı avantaj vermesini yasaklayan teklifin, Apple'ın iOS işletim sistemine önceden yüklenmiş uygulamalara sahip cihazları satamayacağı anlamına geldiğini açıkladı. Bu diğer bütün teknoloji firmaları için bir örnek teşkil edecek.

Teknoloji şirketlerine yönelik bu öneri, şirketlerin işleyişine de yeni kısıtlamalar getirecek. Alımlar kısıtlanacak, şirketler bazı iş alanlarını terk etmek zorunda kalacak. Bu tanımdan anlayabileceğiniz gibi, Apple'ın aslında buzdağının görünen kısmı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer tüm şirketler de Apple gibi etkilenecek.

Artık kullanıcılar sahip oldukları teknolojik ürünlerde istemedikleri uygulamaları kullanmayacaklar. Dolayısı ile bu sizin tercih etmiş olduğunuz ürünün isteseniz de istememenizde zorla kullanmanıza mecbur bıraktıkları uygulamalardan kurtulmanız için bir fırsat olacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!