Clickbait'in sonu geldi! Google Aramalar daha kaliteli sonuçlar üretmek için güncellendi

Google bugün yayınladığı bir blog gönderisinde önümüzdeki birkaç hafta içinde, insanların yüksek kaliteli içerik bulmasını kolaylaştırmayı amaçlayan yeni Arama güncellemelerini kullanıma sunduğunu duyurdu.

Clickbait'in sonu geldi! Google Aramalar daha kaliteli sonuçlar üretmek için güncellendi
Clickbait'in sonu geldi! Google Aramalar daha kaliteli sonuçlar üretmek için güncellendi
GİRİŞ 19.08.2022 09:52 GÜNCELLEME 19.08.2022 09:56

Yeni güncelleme ile arama sonuçlarında üst sıralarda yer alan düşük kaliteli veya orijinal olmayan içeriğin miktarını azaltmayı amaçlıyor. Google, yeni güncellemeyle özellikle “SEO öncelikli” içerik olarak bilinen arama motorlarında üst sıralarda yer almak amacıyla oluşturulmuş kalitesiz içeriklerin hedef alındığını belirtiyor. 

Clickbait dikkat çekmek ve kullanıcıları bağlantıya tıklatarak çevrim içi içeriği okumaya, görüntülemeye veya dinlemeye ikna etmek için tasarlanmış kalitesiz veya alakasız içeriklere verilen genel bir isim. Google'nin yeni güncellemesi Clickbait ya da Türkçesi ile tık tuzağı içeriklerin sonunu tamamen getirebilir. 

Şirket, sanat, eğlence, alışveriş ve teknolojiyle ilgili aramalarda da sonuçların iyileştirildiğini iddia ediyor. 

Google, blog gönderisinde, "Yeni bir film hakkında bilgi arıyorsanız, daha önce web'de mevcut olanın ötesinde bir bakış açısı eklemeden diğer sitelerin içeriklerini toplayan makalelerle karşılaşmış olabilirsiniz. Yeni bir şeyler okumayı bekliyorsanız bu pek yardımcı olmuyor. Bu güncellemeyle, benzersiz bilgilerle daha fazla sonuç göreceksiniz, böylece daha önce görmediğiniz bir şeyi okuma olasılığınız daha yüksek olacak” ifadelerine yer verdi.

SEO İÇERİKLER ÜST SIRALARDA DAHA AZ YER ALACAK

Google, kullanıcıların gerçekten yararlı olan içeriği arama sonuçlarında daha belirgin bir şekilde görmeye başlaması gerektiğini söyleyerek üst sıralarda yer almak amacıyla oluşturulmuş içeriklerin artık arama sonuçlarında çıkmayacağının sözünü veriyor. Şirket, sistemlerini daha da iyileştirmeyi ve geliştirmeyi planlıyor.

Yeni iyileştirmelerin lansmanı, Google'ın yakın zamanda aramalarda TikTok'un geçtiğini kabul etmesiyle geldi. Google'ın Bilgi ve Bilgi organizasyonunu yöneten kıdemli başkan yardımcısı Prabhakar Raghavan, kısa süre önce genç kullanıcıların keşif amacıyla Google Arama veya Haritalar yerine Instagram ve TikTok gibi uygulamalara yöneldiğini belirtti.  

Z kuşağı arama yapmak için Google yerine TikTok'u tercih ediyorZ kuşağı arama yapmak için Google yerine TikTok'u tercih ediyor

TikTok'ta bu durumun farkında olarak elde ettiği avantajı kaybetmemek için TikTok üzerinde yapılan aramaların daha da iyileştirileceğini duyurdu. Özellikle gezilecek yerler, yemekler ve ürün incelemeleri gibi konular TikTok, Instagram gibi sosyal medya platformlarında daha çok aranıyor. 

Google, arama sonuçları sıralamasındaki iyileştirmeleri duyurmanın yanı sıra, yüksek kaliteli ve orijinal içerikleri bulmayı kolaylaştırmak için önümüzdeki haftalarda yeni bir güncelleme daha yayınlayacağını duyurdu. 

Google, geçen yıl bu konu üzerinde çalışmaya başladı ve gelecek güncellemeler bu çabaların üzerine inşa ediliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi