Z kuşağı arama yapmak için Google yerine TikTok'u tercih ediyor

Yeni bir araştırma Z kuşağının arama yapmak için Google gibi arama motoru yerine TikTok'u tercih ettiğini gösterdi. Yeni araştırma ayrıca şirketlerinde SEO çalışmalarını sosyal medyaya kaydırdığını gösteriyor.

Z kuşağı arama yapmak için Google yerine TikTok'u tercih ediyor
Z kuşağı arama yapmak için Google yerine TikTok'u tercih ediyor
GİRİŞ 22.07.2022 14:47 GÜNCELLEME 22.07.2022 14:47

On yıldan fazla bir süredir şirketler arama motoru optimizasyonuna (SEO), ağırlık verirken tüm içeriklerini Google için hazırlıyordu. Ancak e-ticaret devi Amazon ve TikTok gibi video paylaşım uygulamaları da dahil olmak üzere e-ticaret ve sosyal medya alanlarındaki dijital devlerin yükselişi ürün, eğlence ve bilgi için aramalar için artık Google'ın tercih edilmediğini gösteriyor.

Google Bilgi ve Bilgi Kıdemli Başkan Yardımcısı Prabhakar Raghavan, yakın zamanda düzenlenen bir konferansta, 18 ila 24 yaş arasındaki gençlerin büyük bir bölümünün bilgi ararken artık sosyal medyayı kullandığını belirtti. Öyle gençlerin sosyal medya üzerinde yaptığı aramalar Google'ı geride bıraktı.

Raghavan konuyla ilgili "Çalışmalarımızda, gençlerin neredeyse %40'ı öğle yemeği için bir yer ararken Google Haritalar veya Arama'yı değil, TikTok veya Instagram'ı kullanıyorlar. Yeni internet kullanıcılarının alıştığımız zihniyet ve beklentilere sahip olmadığını tekrar tekrar öğreniyoruz. Çünkü sordukları sorular tamamen farklı” dedi.

Google'da arama yıpranması yeni bir trend değil: Büyük veri teknolojisi şirketi BloomReach tarafından yayınlanan 2016 yılındaki bir araştırma, ürün aramalarının %55'inin Amazon üzerinden yapıldığını gösterdi. Teknoloji şirketleri yeni web ürünleri, platformlar ve uygulamalar sunmaya devam ettikçe, Google'ın pazar payını daha da düşürüyor.

İçerik üreticilerinin ve kurumların TikTok, Instagram, Facebook, Twitter ve LinkedIn için sosyal medyada arama optimizasyonunu geliştirmesi içeriklerini yeni kitlelere ulaştırması açısından oldukça önemli bir hale geldi. Sosyal medyada anahtar kelimeler ve hashtag'ler etrafında akıllı bir strateji uygulamak içerik üreticilerinin ve kurumların keşfedilmeleri Google'ye göre kolaylaştırıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!