YouTube'daki Shorts videolarından da artık para kazanılabilecek

YouTube Shorts, İş Ortağı Programı'na programına dahil edildi. Google bu hamlesiyle içerik üreticilerinin Shorts videolarına daha fazla ağırlık vermesini ve bu sayede TikTok'u yakalamayı hedefliyor.

YouTube'daki Shorts videolarından da artık para kazanılabilecek
YouTube'daki Shorts videolarından da artık para kazanılabilecek
GİRİŞ 18.09.2022 09:55 GÜNCELLEME 18.09.2022 09:55

YouTube Shorts, şimdiye kadar TikTok'un benzeri olmasıyla büyük bir başarı elde etti. Google, bu başarıyı daha da yükseklere taşımak için YouTube Shorts'u , İş Ortağı Programı'na dahil etti. Bu, Shorts videolarından artık para kazanılabileceği anlamına geliyor.

Z kuşağı arama yapmak için Google yerine TikTok'u tercih ediyorZ kuşağı arama yapmak için Google yerine TikTok'u tercih ediyor

SHORTS VİDEOLARINDA ARTIK REKLAM GÖSTERİLECEK

Google, Shorts'u partner programına kattıktan sonra içeriği üreten kişiye reklamlardan elde edilen gelirlerle ödeme yapacak.

Shorts videolarında reklam gösterimi için denemelere başlayan Google, önümüzdeki yılın başlarında Shorts videolarından kazandığı paranın yüzde 45'ini içerik üreticileriyle paylaşacak. Yüzde 55'ini ise kendine ayıracak.

YouTube İş Ortağı Programı yıllardır içerik oluşturuculara ödeme yapıyor. YouTube İş Ortağı Programı'na herkes katılabiliyor ancak videolardan para kazanmaya başlayabilmek için en az 1.000 abone ve 4.000 saat izlenme gerektiriyor.

Şimdi Shorts videolarından para kazanmak için yeni bir kriter daha eklendi; 90 gün içinde Shorts'ta 10 milyon görüntülenme.

Öte yandan YouTube içerik oluşturucuların İş Ortağı Programına katılmadan Shorts videolarından para kazanmalarına yardımcı olacak yeni seçenekler de sunmaya hazırlanıyor. Ücretli kanal üyelikleri ve "Süper Teşekkür"  gibi seçeneklerle içerik oluşturucular kolayca para kazanabilecek. Ancak YouTube bu seçeneklerin kilidini açmak için gereksinimlerin ne olacağını henüz açıklamadı.

YouTube, geçtiğimiz günlerde haziran ayı itibariyle 1,5 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!