Microsoft'un Twitter darbesi, Elon Musk'ı kızdırdı... Davalık oldular!

Microsoft, Twitter'ı reklam platformlarından çıkarma kararı aldıktan sonra Elon Musk dava açacağını belirtti. Ayrıca Musk, Microsoft'u kullanıcıların tweetlerini yapay zeka gelişimi için kullanmakla suçladı.

Microsoft'un Twitter darbesi, Elon Musk'ı kızdırdı... Davalık oldular!
Microsoft'un Twitter darbesi, Elon Musk'ı kızdırdı... Davalık oldular!
GİRİŞ 20.04.2023 09:35 GÜNCELLEME 20.04.2023 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Microsoft, Twitter'ı reklam platformlarından birinden çıkarma kararı aldıktan sonra Elon Musk'ın bundan memnun olmadığı belirtiliyor.

Microsoft, şirketin Smart Campaigns reklam platformundan Twitter desteğinin kaldırıldığını sessizce duyurdu. Bu durum ise, Microsoft reklam müşterilerinin 25 Nisan'dan itibaren Twitter hesaplarına erişemeyecekleri veya Smart Campaigns aracılığıyla tweet oluşturamayacakları ve yayınlayamayacakları anlamına geliyor.

ELON MUSK MİCROSOFT'U TEHDİT ETTİ

Desteği neden sonlandırıldığı açıklanmadı. Ancak Twitter'ın, üçüncü taraf uygulamaların sosyal medya hizmetiyle arayüz oluşturmasını sağlayan şirketin API'sine erişim için şirketlerden aylık 42.000 dolardan 210.000 dolara kadar ücret almak istediği bildiriliyor.

Bu nedenden dolayı Microsoft'un da yeni API erişim ücretini ödemeyi reddeden diğerlerine katılmayı tercih ettiği belirtiliyor. Buna karşılık Musk ise yasal işlem başlatmakla tehdit etti.

YAPAY ZEKA İÇİN KULLANICILARIN TWEETLERİNİ KULLANMAKLA SUÇLADI!

Twitter'ın CEO'su, Microsoft'un yapay zeka destekli programlarını eğitmek için Twitter'ın kullanıcı tweetleri gibi verilerini kullandığını iddia ediyor. Bu nedenle tazminat talep etmek için Twitter üzerinden paylaştığı bir tweet ile dava açacağını belirtiyor. Elon Musk attığı tweette;

"Twitter verilerini kullanarak yasadışı eğitim verdiler. Dava zamanı," dedi.

Musk'ın ChatGPT'nin arkasındaki şirket olan OpenAI'nin ana ortağı haline gelen Microsoft ile sorunlar yaşadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde OpenAI için "Microsoft tarafından etkin bir şekilde kontrol edilen kapalı kaynak kodlu, maksimum kâr amacı güden bir şirket" diyerek eleştirilerde bulunmuştu.

CHATGPT'YE KARŞI TRUTHGPT PROJESİNİ GELİŞTİRİYOR

Aynı zamanda ChatGPT'yi yanlış bilgi yaydığı, propaganda yaptığı ve politik doğruculuğu teşvik ettiği iddiasıyla eleştirdi.

Buna karşılık Musk, OpenAI ve Microsoft'a TruthGPT adını vereceği kendi yapay zeka sohbet robotu programıyla karşı koymayı planladığını söylüyor.

Microsoft ise Musk'ın yorum talebine hemen yanıt vermediği belirtiliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • mahmud 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim verdiler değil model eğittiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ateşkesi çıkmaza sokan İsrail'den katliam kararı
Türkiye'nin CDS puanı açıklandı! 2020'den bu yana en düşük seviyeyede!