Trump iki yıl aradan sonra Instagram'a geri döndü... İlk paylaşımı olay oldu!

İki yıldır sosyal medyadan uzak bir hayat yaşayan Donald Trump'ın Instagram'daki ilk paylaşımını NFT ticareti için yaptı. Paylaştığı gönderide Trump'ın gökyüzünde Amerikan bayrağı arkasındayken Özgürlük Çanı'nı tuttuğu görüntüsü yer alıyor.

GİRİŞ 20.04.2023 10:46 GÜNCELLEME 20.04.2023 12:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Eski Başkan Donald Trump iki yıl sonra ilk kez Instagram'a geri döndü. İlk paylaşımını kendisinin değiştirilemez token (NFT) ticaret kartlarını satmak için gerçekleştirdi.

İKİ YIL SONRA İLK PAYLAŞIMI NFT TİCARETİ İÇİN OLDU

Trump, tanesi 99 dolardan satışa sunulacak ikinci dijital kart setini tanıtmak için sosyal medya platformunu kullandı. Bu, Ocak 2021'den bu yana yaptığı ilk paylaşım oldu.

Bir kart tasarımında Trump, arkasında gökyüzünde Amerikan bayrağı ile Özgürlük Çanı'nı tutarken gösteriliyor. Diğerlerinde ise üzerinde "Trump Şampiyon" yazan bir boks kemeriyle süper kahraman kıyafetleri giymiş ya da elektro gitar çalan bir rock yıldızı kılığında.

Sansür kalktı ama Trump geri dönmeye sıcak bakmıyorSansür kalktı ama Trump geri dönmeye sıcak bakmıyor

Trump geri mi dönüyor? Twitter açıklaması geldiTrump geri mi dönüyor? Twitter açıklaması geldi

Trump Twitter'dan nasıl çıkartıldı? Gizli ilişkiler ifşa olduTrump Twitter'dan nasıl çıkartıldı? Gizli ilişkiler ifşa oldu

Trump'ın Salı günü yüklediği dört gönderiden biri, piyasaya süreceği ikinci seti olan NFT'leri tanıtan bir videoydu. İlk setini Aralık ayında satmış ve satışından bir milyon doların üzerinde gelir elde etmişti.

SİYASETTE UMDUĞUNU BULAMAYAN TRUMP SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLDU

"Orijinal kartlar o kadar hızlı tükendi ki herkes benden yeni bir seri yapmamı istiyor. Size harika bir haberim var. Trump dijital ticaret kartlarım büyük bir patlama ile geri döndü," dedi.

Salı günü yayınladığı videoda Trump, "İnsanlar beyzbol kartları toplamayı seviyor, ancak tarihin en büyük ticaret kartını toplamak varken neden bununla yetinesiniz ki?" diye ekledi.

Trump Salı günkü bir başka Instagram paylaşımında yeni NFT ticari kartlarının saatler içinde tükendiğini iddia etti.

"10 dakika önce itibariyle Dijital Ticaret Kartlarım REKOR SÜREDE, yaklaşık 4,6 Milyon Dolara SATILDI. Büyük bir onur ve umarım herkes Mutlu, Sağlıklı ve Zengin olur. TEBRİKLER!" ifadeleri yer aldı.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE TUTUKLANMIŞTI

Trump'ın Instagram'a dönüşü, New York'ta tutuklanıp suçlanmasından haftalar sonra gerçekleşti. 4 Nisan'da Manhattan'daki bir mahkeme salonunda Trump, iş kayıtlarında tahrifat yapmakla ilgili 34 düşük seviyeli suçlamayı kabul etmedi.

Trump, 6 Ocak Capitol Hill ayaklanmalarıyla bağlantılı olarak şiddeti teşvik eden paylaşımları nedeniyle ilk olarak Ocak 2021'de Meta'nın sosyal medya platformları olan Instagram ve Facebook'tan yasaklanmıştı.

Meta'nın platformlarındaki hesapları, iki yıllık askıya alma süresinin sona ermesinin ardından Şubat ayında eski haline getirildi. Meta 25 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Trump'ı platformlarında "ihlal edici içerik" yayınlamaktan caydırmak için "yeni korkuluklar" koyduğunu söyledi.

Açıklamada, "Halk, bilinçli seçimler yapabilmesi için siyasetçilerin ne dediğini duyabilmelidir" denildi.

TWİTTER HESABI ASKIYA ALINMIŞTI

Amerika'daki seçimlerde Joe Biden'ın başarısından sonra halkı kin ve nefrete sürüklediği gerekçesiyle hesabı askıya alınan Donald Trump, kendi sosyal medya hesabını açmıştı.

Geçtiğimiz aylarda Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra Trump'ın Twitter hesabının engellenenler listesinden kaldırılıp kaldırılmayacağı oldukça fazla konuşulmuştu. Kısa bir süre sonra Elon Musk, birçok ünlü kişinin hesabını askıya alınanlar listesinden çıkarırken Eski Başkan Donald Trump'ın da hesabını yeniden açmıştı.

Twitter hesabı açılan Donald Trump, kendi kurduğu sosyal medya sitesi üzerinden bir daha Twitter'a dönmeyeceğini belirtmişti.

Trump'ın son aldığı sosyal medya kararından sonra ise sadece Instagram'a döndüğü görülüyor. Donald Trumo'ın Twitter üzerindeki son paylaşımını ise 8 Ocak 2021'de yaptığı görülüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Geri zekalılar çok olduğu için kapış kapış gider.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    bi bitmediniz ..... ........
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Trump bence Biden den daha iyi. Trump varken hicbir yerde Savas cikmadi ve ABD askerleri cogu yerden cekildi. Trump demisti eger Biden ABD nin basina gelirse, dünyayi yakacak ve hertarafta Savas cikacak. Trumop demek zamaninda dogruyu demis. Dünyayi 3. Savasa sürükleyen Biden. Zaten ne kadar ömrü kalmis, gider ayak Insanlarin basina felaket acmaktan kacinmiyor. Ve Vote for Trump We Trump
    Cevapla
  • Ahmet erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen abd yi baştaki sözde soytarı başkanlarınmı yönettiğini sanıyorsun İşte Trump bi denedi sonuç ortada
    Cevapla
  • araştır 1 yıl önce Şikayet Et
    unutulmasın altılı masa bekleniyor.türkiyeyi parçalamak için.turk,yeyirusyayla savaşa zorlıyacaklarbunun sözünü verildiğini görebilirmiyiz.bay bay ne dedi abd de.ukraynanın yanında yer almalıyız demedimi.o halde ne olacak.beyler uçuncu dunya savaşını türkıye üzerinden başlatacaklar.abd nin esas hedefi türkiyeyi bölerek büyük israili kurmak.pkk ile halledemediler.özerklikle halledeekler.
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    sapkın sapık geri döndü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."