TikTok metin tabanlı yeni özelliğini duyurdu!

TikTok, kullanıcıları metin gönderileriyle "hikayeler, şiirler, şarkı sözleri ve diğer yazılı içerikleri" paylaşmaya olanak sunan özelliğini yayınladı.

TikTok metin tabanlı yeni özelliğini duyurdu!
TikTok metin tabanlı yeni özelliğini duyurdu!
GİRİŞ 25.07.2023 10:51 GÜNCELLEME 25.07.2023 10:51

TikTok, merkezi kısa biçimli video formatının yanı sıra metin tabanlı gönderiler oluşturma özelliğini yayınladı.

Sosyal medya devinin bu hamle Twitter'a veya Threads'e yeni bir meydan okumayı temsil etmekten ziyade, kullanıcılara içerik paylaşımı için yeni bir seçenek sunuyor.

KULLANICILAR ARASINDAKİ SOHBETİ KOLAYLAŞTIRMASI AMAÇLANIYOR

TikTok'un yeni metin gönderilerinin 1.000 karakterlik bir sınırı bulunuyor. Kullanıcılar, diğer özelliklerin yanı sıra bir ses ekleyerek (şarkı parçacıkları gibi), bir konumu etiketleyerek, yorumları etkinleştirerek ve Düetlere izin vererek metin gönderilerini özelleştirebilirler.

Twitter veya Threads'in aksine, özelliğin TikTok'ta metin tabanlı gönderiler bir sohbeti kolaylaştırmak için tasarlandığı belirtildi. TikTok gönderileri hala takipçilerin yorum yapabileceği Instagram gönderileri gibi işlev görmektedir.

ÜRETKENLİĞİ ARTIRMAYA YÖNELİK ÖZELLİK

TikTok, uygulamadaki metin gönderilerinin "içerik oluşturucuların fikirlerini paylaşmaları ve üretkenliklerini ifade etmeleri için seçenekleri genişleten metin tabanlı içerik oluşturmak için yeni bir format olduğunu" belirtiyor.

Ayrıca Şirket Metin gönderileriyle, TikTok'taki herkes için içerik oluşturmanın sınırlarını genişletiyor, yorumlarda, altyazılarda ve videolarda gördüğümüz yazılı üretkenliğe parlaması için özel bir alan sağlıyoruz." ifadelerinde bulunuyor.

ByteDance'ın sahibi olduğu uygulama bir blog yazısında, yeni metin özelliği ile TikTokers'ın "TikTok'ta hikayeler, şiirler, şarkı sözleri ve diğer yazılı içerikleri" paylaşabileceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı