Ukrayna’daki savaştan kurtarılmışlardı: Vatan toprağında üniversite kazandılar

Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna’daki savaş bölgesinden kurtardığı Ahıska Türkü Hatice Şukurova ve Kerim Abduloğlu öz vatanlarında üniversite kazandı. Mutluluklarını dile getiren gençler, - “Burada yeni bir hayat kuracağız" dedi.

GİRİŞ 04.09.2022 10:07 GÜNCELLEME 04.09.2022 10:33
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ukrayna'da devam eden savaşta ülkede mahsur kalan Ahıska Türklerinin tahliyesi 10 Mayıs Salı günü itibariyle Herson kentinden Elazığ'a başlamıştı. Bu çerçevede kafileler halinde kente getirilen binlerce Ahıska Türkü, Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezine yerleştirildi. Burada valilik koordinesi vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanırken eğitim öğretim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler ise üniversite sınavına girdi. Sınavda başarılı olan Hatice Şukurova, okul öncesi öğretmenliğini, Kerim Abduloğlu ise ilahiyat fakültesini kazandı. Fırat Üniversitesi’nde okuyacak olan gençler, kendilerini savaş bölgesinden çıkararak bu imkanı veren Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Öz vatanlarında yeni bir hayata başlayacaklarını dile getiren gençler, çok mutlu olduklarını ifade etti.

VATANIMDA TAM DA HAYALİM OLAN BÖLÜMÜ KAZANDIM

Türkiye Cumhuriyeti’nin  kendilerini Ukrayna’daki savaştan çıkardığını belirten Hatice Şukurova “Elazığ’a getirdi ve konteyner kente yerleştirdi. Burada kalıyoruz ve üniversiteyi sınavına girdim. Tercih yaptım ve okul öncesi öğretmenliği kazandım. Tam da hayalim olan bölümü kazandım. Çok istiyordum. 4 yıllık bir bölüm ve yakında kayıt olacağım. Okumak için üniversiteye başlayacağım. Teşekkür etmek istiyorum. Çünkü üniversite okumayı çok istiyordum. Mutluyum, zaten burası bizim vatanımız. Vatanımda okuyacağım. Mesleğim olacak. Hayatıma da burada devam etmeyi düşünüyorum” dedi.

BİZİ ORADAN CUMHURBAŞKANIMIZ ÇIKARDI

Ukrayna’nın Herson bölgesinden geldiğini aktaran Kerim Abduloğlu ise “Savaş çıktı ve bizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizi oradan çıkardı. O durumda kalmaktan bizi kurtardı. Buraya geldik ve konteyner ketten oturuyoruz. Üniversite sınavına girdim ve İlahiyat Fakültesi’ni kazandım. Allah’ın izni ile bitirip hoca olacağım. Çok mutluyum.  Eğer orada kalsaydım mutsuz yüzümü görürdünüz. Buraya geldim Allah Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Allah razı olsun. O savaş bölgesinde kalsaydık okula devam edemezdik. Buraya geldik ve okulumuza devam edeceğiz. Burada yeni bir hayat kuracağız” diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahıska Türkleri için 'anadilinde mi sınava girmiş' diyen gerizekalılar var bu ülkede. Ahıska Türkleri kimdir, Halep Türkmenleri kimdir, Türkmeneli neresidir, sopayla öğretmek lazım
    Cevapla
  • Tek vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin yerinde olsam bilmeden konuşmam. Göründüğü gibi değil sen üzümlüye gel ben sana canlı olarak göstereyim çok üzülürsün inan
    Cevapla
  • Fatma özsoy 1 yıl önce Şikayet Et
    HAY maşaAllah BarekAllah TebarekAllah size..... ALLAH CC, REİSİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN ÖMRÜNÜ UZUN BAHTINI AÇIK ETSİN İNŞAALLAH AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Türkiye'yi rüyasında bile görmeye tahammül edemeyen, avrupalı tipler vardı ya hani, Türk olmaktan, Türkiye'de yaşamaktan nefret eden bu kardeşlerimizi onların yerine yerleştirip onları da AB 'ye şutlamak lazım.
    Cevapla
  • Endar 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz hariç herkes burada yeni bir yaşam kuruyor ne hikmetse
    Cevapla
  • Bahar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi irkdaslarimiza bile düşman olmak ne ya...siz hangi ülkedensiniz.ulkemizde Türkler azalıyor.tabiki türk kardeşlerimiz gelecek. Nasıl bı kafaya sahipsiniz içip içip mi yazıyorsunuz.ya da türk degilsiniz
    Cevapla
  • Trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz deme, sen kimsin ki? Kaç kişilik grup adına yazıyorsun? Sana temsil yetkisi mi verildi? Yoksa (bence kesin) burada boş beleş provakasyon peşinde misin?
    Cevapla
  • Aslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok basit sizin gibi şükürsüz değiller Türkiye ye sizden daha çok sevdalılar ve tüm fırsatları görebiliyorlar Allah da böyle güzel insanlara yürü ya kulum diyor onlar mutlu olmayacakta siz mi olacaksınız ;)
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen nerede yaşıyorsun. Yaşamıyorsan nasıl yazdın. Birazcık dürüstlük, birazcıkda insanlık.
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Insanoglu işte hazir olani zahmetsizi ister.Kanaat sabir ve çalişmak herseyi başarir .
    Cevapla
  • Eci 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınava kendi eğitim dillerinde mi girdiler? Yoksa tamamen bizim konuştuğumuz Türkçe yi mi kullanıyorlar ve sınavı kazanabiliyorlar
    Cevapla
  • Trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi eğitim dillerinde değil belki ama kendi öz dillerinde girdiler kesin bilgi bak...
    Cevapla
  • Aslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar merak ediyorsun videoyu açıp baksaydın Türkçeyi senden iyi konuştuklarını anlardın
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Tıp fakültesimi kazandılar zannettin. Benim dedelerim Türk olduğu için ben normal karşılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!