Yavuz Bingöl: Aleviyim ama ismim 'Yavuz'

Sanatçı Yavuz Bingöl, Alevi anne babanın çocuğu olmasına rağmen isminin bilerek aşağılanmaması için ''Yavuz'' konulduğunu söyledi.

GİRİŞ 24.11.2014 00:05 GÜNCELLEME 24.11.2014 11:05
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Tunceli Üniversitesi'ndeki programına katılan sanatçı Yavuz Bingöl, isminin neden "Yavuz" olduğunu açıkladı.

''ALEVİ OLDUĞUM ANLAŞILMASIN DİYE...''

Bingöl, "Adım Yavuz ama Alevi ana babanın çocuğuyum. Anne ve babama sordum 'Niye koydunuz?' diye. Babam 'Bilerek koydum' dedi. Alevi olarak aşağılandığım zaman ilkokul ikinci sınıftaydım. Alevi'nin ne olduğunu bilmiyordum. Anneme sordum. Annem, 'Dünyada iki türlü insan var; bir iyi, iki kötü insanlar. Siz iyi insanlar olacaksınız' dedi. 50-60 yıldır aldatılmıştır. Katliamlara uğratılmıştır. Peki niye buradayım bugün? AK Parti hükümetinin Türkiye'nin kangrenleşmiş sorunlarıyla ilgili çok ciddi çözüm önerileri vardır. Barış sürecinde çok iyi bir yere geldik. Başbakan'ın dediği gibi çok iyi yere geleceğimize inanıyorum" dedi.

SALONDAKİLER UZUN SÜRE ALKIŞLADI

Yavuz Bingöl, daha sonra Bağlama çalarak 'Sarı Gelin' türküsünü söyledi. Daha sonra 'Dersim Dört Dağ İçerisinde' adlı türküyü söyleyen Bingöl, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

YORUMLAR 14
  • Hikmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu memlekete gerçek anlamda laiklik gelirse , alevilerin hiç bir sorunu kalmaz. Ama bu iktiadrla o iş zor, zorunlu din dersini alevilere dayat ondan sonra alevi açılımı yap...
    Cevapla
  • Bu ülkede 9 yıl önce Şikayet Et
    Padişahları bile siyasetin içine katıp kötülediler.Ecdadına övgüyle bahsedeceğine kinle bahsettirdiler.>Dizilerde haremlere soktular.Ve bu sanatçıların hangi eylemlere katıldıklarını çok iyi biliyorsunuz.Bunların fitne ve fesat atamayacakları hiçbir insan yok.
    Cevapla
  • mustafa altan 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi şimdi değiştir adını, sana yakışmamış bu isim
    Cevapla
  • sayime 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun baska bır laf bulamıyorum
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    insanları dili,dini ,rengi ,ırkı için aşağılayanlar dünyanın en aşağılık insanlarıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti