İlber Ortaylı, Netflix'te izlediği diziyi açıkladı

Tarihçi ve yazar Dr. İlber Ortaylı, Netflix'te yayınlanan "Kulüp" dizisini izlediğini belirterek, televizyon izleme ve Türk dizi-filmlerinin kalitesi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

İlber Ortaylı, Netflix'te izlediği diziyi açıkladı
İlber Ortaylı, Netflix'te izlediği diziyi açıkladı
GİRİŞ 31.01.2022 10:53 GÜNCELLEME 31.01.2022 10:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tarihçi ve yazar Dr. İlber Ortaylı, YouTube'da Candaş Tolga Işık'ın sunduğu programa katıldı.

Ortaylı, Netflix ve televizyonda izlediği dizileri kendi üslubuyla anlatarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KULÜP'Ü İZLİYOR

Ortaylı, yaşanılan devir için "Büyük bir yozlaşma devrimi" diyerek insanların artık evlerine, televizyona çekildiğini belirtti ve dizilerin çok yetersiz olduğunu söyledi.

Netflix'te yayınlanan ve çok izlenen dizilerden olan Kulüp'ü sevdiğini ve seyrettiğini söyleyen Ortaylı, "Apayrı bir sekilis ayrı bir ton. Bu gibi bir dizi, film görmüyorum ben etrafımda. Onun için böyle şeyleri görmedikçe ve bunlar çoğalmadıkça o televizyon da çok yararlı olmuyor" dedi.

TÜRKİYE'DE TELEVİZYON İZLENME ORANI ÇOK YÜKSEK

Türkiye'de günlük 5 saate yakın televizyon seyredilmesi ve bu konuda dünyada 1 numara olduğumuzun belirtilmesi sonrası Ortaylı, "Yapacak bir şey yok, evimde televizyon yok, bir arkadaşıma gittiğim zaman ben de bir kaç saat oturuyorum, karşıya açıyorsun insanlar hep onu seyrediyor, bir tane politik tartışma en kolayı. Hep de aynı adamlar artık adamları öğrendik. Adamları çok iyi tanıyorlar canım, eşinden geçen sene ayrılmış, yok içki içermiş içmezmiş, işte bilmem neymiş. Adam ne diyor kimseyi ilgilendirmiyor niye ilgilendirsin, çünkü ilgilendirecek bir şey yok. Bu kadar basit" dedi.

"5 KİŞİLİK TİMLER VAR"

İlber Ortaylı sözlerine şöyle devam etti:

"Az çok dünyada televizyonlar nedir, programlar nedir görme şansım olmuştur. Hiçbirinde bu kadar bir fakirlik görmüyorum. Kanalı çeviriyorsun bir başka beş kişilik tim, onlar her akşam.

"TÜRKİYE BU KADAR SENARYO ÜRETECEK KÜLTÜRE SAHİP DEĞİL HENÜZ"

Diziler hemen hemen artık aynı şeyler olmaya başladı. Teknik bakımından mükemmellik var ama konu bakımından fakirlik var. Türkiye bu kadar çok senaryoyu üretecek nüfusa ve kültürel birikime sahip değil henüz. Bu çok açık bir şey."

YORUMLAR 4
  • Hop 2 yıl önce Şikayet Et
    TRT öncü olsun,ki evrensel ölçüde değerli nice hikayeler masallar efsaneler tarihimiz atalarımız ve yüce dinimiz var .. TV tiyatro ve diziler malesef belli kadroların tekelinde kalmış son 30 yıl hep aynı kişiler Sinama'da TV de tiyatro da Survivor da ..
    Cevapla
  • Ayşe Ay 2 yıl önce Şikayet Et
    Ilber Ortaylı Beyefendi evine televizyon almayıp dizi program izlemediğini söylüyor ve de programlar için yorum yapıyor enteresan. Türkiye'de tv programları genelde çok basit içerikler , ahlaksız mahkemeye intikal etmiş olayları ekrana taşıyor haber spikerleri bile bunlardan nemalanıyor,Müge Anlı ile başlayan bu furya tv kanallarını meşgul ediyor RÜTÜK buna yıllardır seyirci kalıyor. Gündüz kuşağı gelin çekişmeleri yemek israfları reality şovlar ahlaksız ilişkiler dedikodular bunlardan beslenen kadınlar anneler bunların yetiştirdiği çocuklar geleceğimiz ülkemiz yazık çok çok yazık
    Cevapla
  • MASK 2 yıl önce Şikayet Et
    acaba yok mu yoksam bize bu ahlaksızlığı dayatıyorlar mı nasıl netfiliks her10 dizisinden onunda da ensest ilişkiyi işleyip hemde normal bir şeymiş gibi sahneler yer veriyorsa türk dizilerinde de ahlaksızlık gangasterlik tarihi tahrif etme vs. vs yoksam reyting falan hikaye zaten bu satılmışlar paralarını finansmanlardan fazlasıyla alıyor
    Cevapla
  • ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    aslında var var da tabi reyting peşinde koşulduğu için. kitle halinde insanları hareket ettirmek varken neden gerçeği göstersinler. KUŞATMA zihinleri; örfleri, adetleri, adaletleri, dinimizi, her bir zerremizi kuşattılar. onun için kitle halinde hareket ediyoruz. ettiriliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor