Almanya'da mühendislik okudu, Mekke'de oteller yaptı şimdi Kahramanmaraş'ta tatlıcı oldu

14 yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya giden 57 yaşındaki inşaat mühendisi Yunus Terli 2011 yılında Suudi Arabistan'a giderek orada oteller yaptı. Terli, koronavirüs sürecinden memleketi Kahramanmaraş'a dönerek tatlıcılık yapıyor.

Almanya'da mühendislik okudu, Mekke'de oteller yaptı şimdi Kahramanmaraş'ta tatlıcı oldu
Almanya'da mühendislik okudu, Mekke'de oteller yaptı şimdi Kahramanmaraş'ta tatlıcı oldu
GİRİŞ 11.03.2022 09:52 GÜNCELLEME 11.03.2022 17:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

14 yaşında ailesi birlikte Almanya’ya giden Terli, orada okuyarak inşaat mühendisi oldu ve bu ülkede 20 yıl mühendis olarak çalıştı. Cuma namazı için sürekli gittiği camide, cami hocası ile birlikte, “Allah'ım; yiyeceğimi, içeceğimi, aşımı ekmeğimi, sevdiğin kulların arasına tayin eyle” diye dua eden Terli, bu duasından yarım saat sonra gelen birisinin, "Umreye gider misin?" sözü üzerine teklifi yaptığı duanın bir yansıması olarak düşünerek Suudi Arabistan’a taşınmaya karar verdi.  

ETTİĞİM DUA KABUL OLDU

Hikayesini İHA muhabirine anlatan Terli, “1979 yılında Almanya’ya gittim. Orada okulları bitirdim. Mühendis oldum. Bir Cuma günü Cuma namazına gittim. Hocamın adı da Yunus’tu benim adım da Yunus. Hocama dedim ki 'Ben dua edeceğim sen de amin der misin' dedim. Hocam da; ‘Ben her duaya amin demem’ dedi. Ben de bunun üzerine hocama; ‘Hocam Müslümanın dilinde, damarında, kanında zulüm olmaz’ ondan sonra hocam benle birlikte; ‘Allah'ım; yiyeceğimi, içeceğimi, aşımı ekmeğimi, sevdiğin kulların arasına tayin eyle’ duasını ettik. Hocam da ben de duaya amin dedik. Aradan yarım saat geçmeden, adamın birisi ofisin camını kırarcasına içeri girdi. Girdiği zaman sorduğu ilk soru; ‘Mekke ye gider misin’ dedi, 'sen gel, benim ettiğim duanın aminisin' dedim.  'Mekke’de 8 bin 400 kişilik bir otel yapılacak, buraya Almanya’dan kaliteli eleman arıyor' dedi. Aradığı özellikler de bizde vardı. Kendi imkanlarımız ile daha önce orada hac yapmıştık. Yine gider umremizi yaparız dedim ama hala ordayız” dedi. 


 
KABE'DE OTELLER YAPTI

Suudi Arabistan’da birçok otel yaptığını belirten Terli şunları kaydetti: “20 sene orada kendi iş yerimiz vardı. Kabe'ye gittik ve oradaki otelleri yaptık. Oradaki hacılar ve hocalar dediler ki; ‘Mekke’de Türk tatlısı yok, bunu yaparsanız güzel olur’ dediler. Ben de gittim 18 bin dolara makineler aldım. Saate 660 tane kıvrım tatlı, saatte 5 kilo döken İzmir lokması makinesi yaptım. Oraya gelen Allah'ın misafirlerine ikram ettim. Korona dolayısıyla şehrime tekrar geldim. Burada da bu işi yapıyorum. Hem vatandaş el değmeden tatlı yesin hem de hijyenik olsun istedim. Türkiye’de HES kodumuz kalktı ve koronanın bittiğini ilan ettiler. Biz rabbimizden umut ediyoruz ki, tekrar Allah'ın evi peygamber diyarının yeniden hacılarımıza açılmasını, en kısa zamanda devlet büyüklerimizden rica ediyoruz.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • nar 2 yıl önce Şikayet Et
    yaptığı işlerin birbiriyle alkası yok.almanyada inşaat mühendisiydi birden datlıcı oldu.yakında peklavada üretir
    Cevapla
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Şapka olmamış.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar okumus meslek var ise biraz u normal durum var gibi bir yerde
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    haddi aşmadan, elindekinin karşılığını ödemek şükürdür. Hamd ile karıştırılır ama farklıdır. Allah sana mühendis kapasitesi vermiş, "yok ben tatlı ile geçineyim, fazlasında gözüm yok" dersen allah senin elinden o imkanı alır.. şekilde olduğu gibi. Mühendislikle osmanlının binalarını niye yıktınız?
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabenin etrafında osmanlı eserlerini yıkıp, yerine otel yapmakta sevap gören cehalet. Tabi tabi. Avrupa da bizi kıskanıyor.
    Cevapla
  • Ev sahibi 2 yıl önce Şikayet Et
    Misafirinde bir edebi bir terbiyesi olur.Dersin ki adam oranın siyasi müşaviri idi de yapılacak oteller için o, yıkım kararı almış. Hem bu ne hoşgörüsüz bir yorum. Cehaletten bahsedenin sözlerine bak. Görgüsüz.
    Cevapla
  • Bursalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden,adam 55 yaşından sonra kafayı mı sıyırmışta tatlıcılık yapıyor?Ben koronadan önce de öğretmendim şimdi de öğretmenim, meslek değiştirme gereği duymadım.
    Cevapla
  • karadoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    bir hal olmamışsın da ondan öğretmen bir şey öğrenmemişsin ki haberi iyi oku anlarsan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..