Sebzeli kaşık dökmesi tarifi, nasıl yapılır?

Sebzeli kaşık dökmesi; yumurta, yoğurt, un ve kabartma tozu ile yapılan bir hamur işi tarifidir.

Sebzeli kaşık dökmesi tarifi, nasıl yapılır?
Sebzeli kaşık dökmesi tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 10.02.2024 08:53 GÜNCELLEME 10.02.2024 10:26

Sebzeli kaşık dökmesi tarifi, görünüşü her ne kadar pankeki anımsatsa da eski zamanlarda annelerimizin yaptığı klasik bir kahvaltılık tarifidir. Adını kaşıkla tavaya dökülmesinden alan kaşık dökmesi tarifi, sade, sebzeli, peynirli ya da isteğe bağlı farklı malzemeler ile rahatlıkla yapılabilir.

Sebzeli kaşık dökmesi, kahvaltıların alternatif lezzetlendiren hafif bir tariftir. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Sebze sevmeyen çocukların da severek yiyebileceği bir kahvaltılıktır. Besleyici ve doyurucu özelliği sayesinde uzun süre tok kalınmasını sağlar.

Sebzeli kaşık dökmesi tarifi, nasıl yapılır?

Sebzeli kaşık dökmesi tarifi yapma için öncelikle yumurta, yoğurt ve yağ birlikte çırpılır. Ardından içerisine peynir, sebzeler ve damak tadına göre baharatlar eklenir. Ardından kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde un eklenerek hamur karışımı hazırlanır. Kızgın yapışmaz tavaya kaşık ile dökülerek arkalı önlü pişirilir.

İşte kahvaltı sofralarınıza baharı getirecek olan Sebzeli kaşık dökmesi tarifi…

SEBZELİ KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ

Sebzeli kaşık dökmesi tarifi için malzemeler;

  • 2 adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı (210 gram) un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı (245 gram) yoğurt,
  • Yarım çay bardağı (46 gram) sıvı yağ,
  • 1 kâse ufalanmış beyaz peynir,
  • Dereotu,
  • Maydanoz,
  • Taze soğan,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Tuz

Kakaolu yulaf lapası tarifi, nasıl yapılır?Kakaolu yulaf lapası tarifi, nasıl yapılır?

Sebzeli kaşık dökmesi tarifi nasıl yapılır?

Sebzeli kaşık dökmesi tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Sebzeli kaşık dökmesi tarifi yapmak için geniş bir karıştırma kabına 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağ alıp çırpın.

Adım 2

İyice çırpılan karışımın içerisine bir kâse ufalanmış beyaz peynir, birer tutam dereotu, maydanoz, taze soğan ufak ufak kesilerek eklenir. Tekrar güzelce karıştırılır. Ve üzerine damak tadınıza göre tuz, karabiber ve pul biber eklenir.

Tavada yalancı su böreği nasıl yapılır? Yalancı su böreği tarifiTavada yalancı su böreği nasıl yapılır? Yalancı su böreği tarifi

Adım 3

Hazırladığınız karışımın içerisine bir paket kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde 1,5 su bardağı un ekleyin. Yavaş yavaş karıştırın ve harcınız hazır.

Sebzeli kaşık dökmesi tarifi, nasıl yapılır?

Adım 4

Ocağın üzerine yapışmaz tavayı koyun ve altını orta ateşte açın. Tavayı fırça ile yağlayın ve ısınınca içerisine bir kaşık hazırladığınız harçtan dökün. Tüm hamurları bu şekilde önlü arkalı olarak pişirin. Her yeni bir hamur da tavayı tekrar yağlayın.

Adım 5

Pişen sebzeli kaşık dökmesi hamurlarınızı servis tabağına alın.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Özel hastanede yenidoğan vurgunu