Dedesi için bir dedektif gibi çalıştı

Dedesini trafik kazasında kaybeden Süleyman Uğur, dedesinin ışık ihlali yapmadığını ispatlamak için bir dedektif gibi çalıştı.

Dedesi için bir dedektif gibi çalıştı
Dedesi için bir dedektif gibi çalıştı
GİRİŞ 10.05.2012 11:16 GÜNCELLEME 10.05.2012 11:16

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, iki hafta önce, Ekrem Şirin (79) yolun karşısına geçmeye çalışırken hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Şirin'in yayalara kırmızı ışık yanarken geçtiği iddia edildi. Ancak torun Süleyman Uğur, elindeki güvenlik kamerası kayıtlarına dayanarak dedesinin ışık ihlali yapmadığını savundu.

Trafik polislerinin tuttuğu raporda yaşlı adam 8'de 6 kusurlu bulundu. Otomobil sürücüsü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ekrem Şirin'in 34 yaşındaki torunu Süleyman Uğur, dedesinin kırmızı ışık ihlali yapmadığını ispatlamak için araştırma başlattı. Kazanın meydana geldiği bölgede bulunan iki işyerinden güvenlik kamerası görüntüsü bulan torun Süleyman Uğur, "Dedem çok dikkatli biriydi. Kamera kayıtlarına göre kırmızı ışık ihlalini dedemin değil, otomobil sürücüsünün yaptığını ispatladık" iddiasında bulundu.

Kaza, 28 Nisan günü saat 23.30 sıralarında, Yeşillik Caddesi 274 numaranın karşısında gerçekleşti. Gaziemir'deki akrabalarına oturmaya giden Ekrem Şirin, evine dönmek için belediye otobüsüne bindi. Karabağlar'a geldiğinde belediye otobüsünden inen Şirin, evine gitmek için yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Gaziemir'den Karabağlar yönüne giden üniversite öğrencisi R.A.'nın (20) kullandığı 35 HFE 51 plakalı otomobil, Şirin'e çarptı. Ağır şekilde yaralanan Ekrem Şirin, ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Kazanın ardından dedesinin yayalar için kırmızı ışık yanarken yolun karşısına geçtiği iddialarına inanmayan torun Süleyman Uğur, otomobil sürücüsünün hatalı olduğunu ortaya çıkarmak için bölgede araştırma başlattı.

İki işyerinden kaza anını gösteren kamera kayıtları bulan Uğur, "Kazada bütün suçu dedemin üzerine atmışlar. Dedemin her zaman kurallara uyduğunu bildiğim için konunun üzerine gittim. Kamera görüntülerinde dedemin haklı olduğunu, otomobilin kırmızı ışık ihlali yapmadığı tespit ettim. Görüntüleri dedemin haklılığını ispat etmek için polise teslim ettim" dedi. Adalete güvendiklerinin altını çizen Uğur, isteğinin dedesinin ölümüne sebep olan kişinin tutuklu olarak yargılanması olduğunu söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber