'Kimimizi rüküda kimimizi secdede vurdular'

Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda bugün göğsünden ve sırtından kurşunla vurularak öldürülen Esma el-Biltaci'nin vefatından kısa süre önce cep telefonu üzerinden bir şiir paylaştığı ortaya çıktı.

'Kimimizi rüküda kimimizi secdede vurdular'
'Kimimizi rüküda kimimizi secdede vurdular'
GİRİŞ 14.08.2013 18:44 GÜNCELLEME 14.08.2013 18:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Muhammed el-Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma'nın paylaştığı şiirin Türkçe söylenişi şöyle:

"Onlar bizi Vetir'de namaz kılarken buldular

Kimimizi rükuda, kimimizi secdede vurdular

Onlar hem güçsüzdü hem az sayıca

Allah'ın kullarını çağır da gelsinler yardıma

Köpüklü deniz dalgalarını andıran ordularla"

Bu sözler klasik bir şiirden alıntı. Huzaa kabilesinin lideri Amr bin Salim'in Beni Bekr kabilesinin barış anlaşmasını ihlal ederek, Cahiliye dönemindeki bir kan davası uğruna Huzaa kabilesine saldırması üzerine Medine'ye gelerek Hazret-i Muhammed'den yardım istediği şiir.

Mekke'nin hakimi Kureyş kabilesinin müttefiki Beni Bekr kabilesi, Medine'deki İslam devletinin müttefiki Huzaa kabilesine Mekke'nin Güneybatısındaki Vetir suyunun kenarında namaz kıldıkları esnada saldırarak 20 kişiyi öldürmüştü. Beni Bekr, bu saldırı için Kureyş'ten adam ve silah desteği de almıştı.

Esma el-Biltaci'nin bu şiiri paylaşması, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda barışçıl oturma eylemi yapan kitlenin ruh haline de tercüman oluyor. Esma'nın babası Muhammed el-Biltaci de kızının ölümünden sonra El-Cezire televizyonu tarafından naklen yayınlanan duygusal konuşmasında "Mısır'daki bütün meydanların, devrim meydanına dönüştüğünü, askeri darbenin birkaç gün içinde sona erdirileceğini" söylemişti.

YORUMLAR 1
  • Abdullah ARDA 10 yıl önce Şikayet Et
    canım acıyor. çok ama çok üzgünüm. Rabbim yardımcımız olsun. yüreğim sancıyor. orada onlarla beraber olup aynı acıyı çekmek isterdim çünkü vicdan azabı ölüm acısından daha ağır geliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf