Otobüsü durdurup 28 kişiyi öldürdüler

Kenya'nın Mandira kentinde Eş-Şebab örgütü militanları bir otobüsü durdurarak, ilk belirlemelere göre 28 yolcuyu öldürdü.

Otobüsü durdurup 28 kişiyi öldürdüler
Otobüsü durdurup 28 kişiyi öldürdüler
GİRİŞ 22.11.2014 12:24 GÜNCELLEME 22.11.2014 12:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kenya Polis Sözcüsü Mesud Muveyni, "Eş-Şebab örgütü militanlarının, Mandira kentinde 28 kişinin kafasını keserek öldürdüğü bilgisini aldık" dedi.

Saldırının, bu sabah Mandira kentinden başkent Nairobi'ye doğru seyahat eden bir otobüsün Ömer Cilu bölgesinde durdurularak gerçekleştirildiğini ifade eden Muveyni, kesin ölü sayısını belirlemek için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Görgü tanıkları ise saldırganların, "Müslüman ile Hristiyan yolcuları birbirinden ayırdıktan sonra bazılarını öldürdüğünü" öne sürdü.

KUŞATMA ALTINDAKİ AVM'DEN KARELER
Eş Şebab militanları Eylül 2013'te Nairobi'deki westgate Alışveriş Merkezi'ni dört gün boyunca kuşatma altına almış, sonunda Kenya ordusu müdahale etmişti. Dünyanın, kan dondurucu fotoğraflarla tanıklık ettiği olayda 61 sivilve 6 asker hayatını kaybetmiş, 10'dan fazla şüpheli tutuklanırken 5 saldırgan da öldürülmüştü. 

YORUMLAR 2
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapasın? Allah cihadı farz kılmış oruç gibi.. kurmuşunuz her biriniz bir tezgak lemalanıyorsunuz. Aha kafiler bizi de müslüman sanıp eziyet edecekler diye ödünüz patlıyor . Sanki KUDUS ve diğer beldeler İŞGAL altın da değil di .. Hepiniz 100 yıldır asrı saadete yaşıyorsunuz :)
    Cevapla
  • polat 9 yıl önce Şikayet Et
    yamyamlar şimdi de müslüman sivilleri yaksın ve yesin bakalım ışid olduğundan şüphelendik deyip,şimdi de otobüste buldukları müslümanları linç etsinler.eline sağlık eş şebab çok yaşa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak