Oğul Kaddafi'nin Türk aşcısı kayıp

Libya lideri Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi'nin evinde baş aşçı olarak çalışmaya başlayan Türk'ten haber alınamıyor.

Oğul Kaddafi'nin Türk aşcısı kayıp
Oğul Kaddafi'nin Türk aşcısı kayıp
GİRİŞ 05.05.2011 11:01 GÜNCELLEME 05.05.2011 11:01

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan bir çocuk annesi kadın, 6 ay önce Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi'nin evinde baş aşçı olarak çalışmaya başlayan eşinden bir aydır haber alamadığını bildirdi.

Samandağ ilçesinde, ailesinin desteği ile geçimini sağlayan Serpil Tam (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Adnan Tam'ın (54) Samandağ'da bazı lokantalarda aşçı olarak çalıştığını, ancak kazandığı parayla geçinmekte güçlük çektiği için Bağkur prim borcu da birikince Libya'ya çalışmaya gittiğini söyledi.

Libya'da çalışan arkadaşlarının vasıtasıyla, Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi'nin evinde baş aşçı olarak çalışmaya başlayan eşiyle daha önce sürekli görüştüğünü belirten Tam, ''Libya'da önce eşimi 15 günlük bir eğitime tabi tutmuşlar. Daha sonra da Kaddafi'nin oğlunun evine aşçı olarak almışlar. Çalışmaya başladığı ilk günler eşimle telefonla görüşebiliyorduk. Ancak sonrasında bu görüşmelerin arası bir ayı bulmaya başladı'' dedi.

Serpil Tam, eşinin son olarak, kolundaki saati vermesi karşılığında bir arkadaşının telefonundan kendisini aradığını, zor durumda olduğunu ve günde 20 saat çalıştırıldığını söylediğini belirterek, şöyle devam etti:

''Çok ağır şartlarda çalıştırıldığını, işi bırakmak istediğini söylediğinde ise Hannibal'ın korumalarının pasaport ve telefonuna el koyduklarını ve telefon görüşmesi yapmasını yasakladıklarını söyledi. Gizlice arıyor, 1 dakikayı bile bulmayan 10-15 saniye süren görüşmeler yapabiliyorduk. Girdiği işten ayrılmasına izin verilmediğini anlatırken eşimin sesini tanıyamadım. Çok kötü bir ses tonuyla konuşuyordu. Sesinden yorgun ve bitkin olduğu anlaşılıyordu. Kocam, bir ay önceki bu son görüşmemde Türk yetkililerin devreye girmesi için başvuruda bulunmamı istedi. Ben de Dışişleri Bakanlığına, büyükelçiliğe gerekli müracaatları yaptım ancak henüz sonuç alamadım. Kocamın bulunması ve Türkiye'ye dönmesi için yardım bekliyoruz.''

Tam, hiçbir yerden geliri olmadığını, çocuğuyla birlikte akrabalarının desteğiyle ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Adnan Tam'ın 9 yaşındaki oğlu Ali Tam ise babasını çok özlediğini bir an önce dönmesini istediğini söyledi.

Ablası Hayat Temiz de, kardeşinin Türkiye'ye getirilmesi konusunda herkesten destek beklediklerini, hayatından endişe duyduklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı