Cilt sorunlarınızın kaynağına dikkat!

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yapılan araştırma cilt sorunlarının kaynağının diş enfeksiyonlarına bağlı olabileceğini ortaya koydu.

Cilt sorunlarınızın kaynağına dikkat!
Cilt sorunlarınızın kaynağına dikkat!
GİRİŞ 17.01.2013 12:00 GÜNCELLEME 17.01.2013 12:00

"Sağlık Ağızda Başlar" felsefesiyle yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, yaptığı araştırma sonucuna; dikkat çeken cilt problemlerinin diş enfeksiyonlarından kaynaklanabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, geçmeyen cilt yaraları, deri döküntüleri, ani saç kayıpları yaşayan kişilerin bir de diş hekimine danışmasını öneriyor.

Yapılan araştırmalar, saçkıran ve çeşitli cilt problemlerine diş enfeksiyonlarının neden olabileceğini gösteriyor. Diş çürüklerinin, cilde veya saç diplerine yansıyan etkileri, saçlarda saç kırana veya deri üzerinde görülebilecek cilt problemlerine yol açabiliyor. Diş çürüğü sebebi ile ortaya çıkan saçkıran ve cilt problemleri kadın ve erkeklerde her yaş grubunda görülebiliyor. Araştırmaya göre, diş çürüğü kaynaklı saçkıran ve cilt problemleri 1000 kişiden 1'inde yaşanılan bir problem olarak vurgulanıyor.

Diş rahatsızlıklarıyla vücuda giren bakterilere karşı mücadele eden bağışıklık mekanizmasının kendi sağlıklı vücut hücrelerine de zarar verebileceğini belirten araştırma sonuçları, bağışıklık sisteminin saç köklerine etki ettiğini ve saç dökülmesine sebep olabileceğini gösteriyor.

Bacaktaki ağrının sırta vurması ya da sol koldaki ağrının kalpte bir problem olduğunu göstermesi gibi, saçlarınızın dökülmesi veya cildinizde geçmeyen problemlerin nedeni dişlerinizdeki çürükler olabilir. İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, çözüm bulunamayan uzun süreli saç dökülmesi ve cilt problemleri olan kişilerin vakit kaybetmeden konusunda uzman bir diş hekimine başvurmalarını öneriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor