Romatizmaya termal su ile çare arıyorlar

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, romatizma hastalarına termal su ile tedavi imkanı sunuyor

Romatizmaya termal su ile çare arıyorlar
Romatizmaya termal su ile çare arıyorlar
GİRİŞ 21.11.2015 14:01 GÜNCELLEME 21.11.2015 14:01

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen romatizma hastalarına termal su ile tedavi imkanı sunuyor.

Türkiye'nin, alanında en donanımlı hastaneleri arasında gösterilen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yılda gelen 15 bin romatizma hastası hem tedavi olma hem de tatil yapma fırsatı buluyor.

Hastaneye gelen romatizma hastalarına, tetkikleri ardından durumlarına göre tedavi programları uygulanıyor. Çoğunlukla fizik tedavi ile termal sunun birlikte kullanıldığı tedavi yöntemlerinde hastaların, sudaki mineraller sayesinde iki kat daha fazla iyileşebiliyor.

Günde aynı anda 45 hastanın tedavi gördüğü merkezde, hastaların durumuna göre 15 ila 30 seans uygulanıyor.

AKÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'ın termal su bakımından Türkiye'nin en zengin yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Termalin yüzyıllar boyunca romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanıldığını aktaran Dündar, "Avrupa'da birçok termal merkez var. Bu termal kaynakları turizm amaçlı kullanıyorlar. Birçok ülke sağlık turizmi yapıyor. Afyonkarahisar, Türkiye'nin termal tedavi merkezi konumuna gelmiş durumdadır" dedi.

Hastanede 6 termal havuz var

Dündar, tedavi merkezinin yıllardır birçok ilden hastalara hizmet verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Merkezimizde rehabilitasyon uygulamaları, fizik tedavi ve termal tedavilerle eş zamanlı olarak hastalara sunulmaya başlandı. 6 termal havuzumuz var. Termal su, kaynağından özel borularla ısısını kaybetmeden direkt hastanemizin havuzlarına ulaştırılıyor. Havuzlarımız, termal su ile doldurularak hastalara şifa kaynağı olarak sunulabiliyor. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelenler, romatizma hastalıklarının tedavisinde bu kaynakları kullanıyor. Hastalarımızda çok olumlu sonuçlar aldık. Başarı ve memnuniyet açısından üst düzeylere ulaştık. Hastalarımız, termal su kaynağının kendilerini iyileştirdiğini, şifa bulduklarını, şikayetlerinin azaldığını bize bildiriyorlar."

İyi bir kaplıca tedavisi için 21 seanslık uygulama gerektirdiğini anlatan Dündar, tedavisi tamamlanan hastaların hastaneden mutlu ve huzurlu ayrıldıklarını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı