Skandal açıklama: Hamas artık silah bırakmalıdır

İsrail'in katliamlarını görmeyen Kanada Dışişleri Bakanı Baird, Hamas'ın silah bırakması gerektiğini söyledi.

Skandal açıklama: Hamas artık silah bırakmalıdır
Skandal açıklama: Hamas artık silah bırakmalıdır
GİRİŞ 27.08.2014 09:46 GÜNCELLEME 27.08.2014 09:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan kalıcı ateşkese ilişkin, "Hamas artık silah bırakmalıdır. Daha fazla şiddetin önüne geçilmesi için bu şarttır" ifadesini kullandı.

İSRAİL DEĞİL HAMAS'A SİLAH BIRAK DEDİ

Baird, yaptığı açıklamada, Gazze'deki Filistin halkının, Hamas saltanatı altında çok çektiğini savunarak, "Onların da artık, kendi ihtiyaçlarını bir cetvel gibi Hamas'ın hırslarının üzerine koymaları gerekir. Hamas artık silah bırakmalıdır. Daha fazla şiddetin önüne geçilmesi için bu şarttır" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ve Filistin arasındaki kalıcı bir barışa her türlü katkıya hazır olduklarını bildiren Baird, kalıcı ateşkese katkılarından dolayı Mısır hükümetine de teşekkür etti.

İSRAİL'İN KATLİAMLARINDAN BAHSETMEDİ

Hamas'ın silah bırakması gerektiğini söyleyen Kanada Dışişleri Bakanı Baird İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlardan bahsetmedi. 578'i çocuk, 346'sı kadın 2135 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda İsrail ordusu bünyesinde bulunduğu silahların çoğunu kullandı. Hastaneler, okullar ve camiler yerle bir oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    HAMMASA OYUN OYNANIYOR. iran destekli hizbullah kanalıyla israil terör devleti güney lübnandan kovulmuştu. israil dostları iran destekli bir hammasın israile neler yapabileceğini israilin bu son saldırılarında çok iyi gördüler. tahminimce hamması hiç bir askeri yardımı olmayan sadece sözlü olarak destekleyen türkiyenin kontrolüne almaya çalışmaktadırlar. eğer türkiye bu oyuna gelirse hem türkiyeye hem de hammasa yazık olacaktır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması