Kar, beyaz ölüme düştü: 12 ölü

ABD'de üç gündür etkisini sürdüren kar fırtınası yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 12 oldu.

GİRİŞ 21.11.2014 17:30 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:42

Kar yağışı olmamasına karşın, New York kentinin de aralarında bir çok kentte sıcaklık 0 sıfır derecenin altına düştü.  Yüksekliği Perşembe günü de yağan karla birlikte iki metreye yaklaşan aşan kar yüzünden yüzlerce araç yollarda mahsur kalırken, karın oluşturduğu ağırlık yüzünden çatı göçme tehlikesi yaşayan bazı evler boşaltıldı.

Çarşamba günü, kar fırtınası kaynaklı ölü sayısı 7 iken, bu sayı Perşembe günü 12'ye yükseldi. Ölenler arasında, New York'un Alden kasabasına bağlı 46 yaşında bir erkeğin de olduğu, adı açıklanmayan kişinin kara gömülü aracında ölü bulunduğu belirtildi.

Yine kar yağışı kaynaklı başka bir ölüm New York'un Cheekowaga kasabasında gerçekleşti. Adı belirtilmeyen 30 yaşındaki bir kişi, karda mahsur kalan aracının vinçle kurtarılması sırasında, aracın kazayla kendisine çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kar temizleme makinası kullanmakta olan 60 yaşındaki bir erkek, kar kürümekte olan iki kişinin daha geçirdikleri kalp krizi sonucu öldükleri belirtildi.

New York'un özellikle Buffalo kenti ve çevresinde etkili olan kar fırtınasında, araçlar kara gömülürken, yollarda mahsur kalanlar için askeri birlikler de harekete geçti. Buffalo bölgesinde yaklaşık 500 ev ve işyerinin elektriksiz kaldığı belirtildi.

Vali Cuomo, arazi araçları ve otobüslerin bile yolda kaldığı kar yüzünden yollarda mahsur kalan kişilere iş makinaları yada paletli araçlarla yardım götürülmesinin sürdüğünü belirtti.

New York eyaletinde, Buffalo, Lancaster, South Cheektowaga, Elma, Alden, Bat Seneca, Hamburg, Orcard Park ve Doğu Aurora kentlerinin yanı sıra köy ve kasabalarda etkili olan kar yağışının, hafta sonu yerine yağmura bırakmas bekleniyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı