Obama'dan kongre üyelerine İran uyarısı

Obama, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile Beyaz Saray'da düzenledikleri ortak basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Obama'dan kongre üyelerine İran uyarısı
Obama'dan kongre üyelerine İran uyarısı
GİRİŞ 17.04.2015 23:42 GÜNCELLEME 17.04.2015 23:42

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin İranla varılacak "adil bir anlaşmayı" reddetmesi durumunda bu ülkeye uygulanan yaptırımların gevşeyeceği uyarısı yaparak "Eğer İranla bir nükleer anlaşma olmayacaksa bu İran'ın uluslararası toplum tarafından önerilen adil talepleri kabul etmemesi nedeniyle olmalı" dedi.

"KONGRE ÇABALARI ENGELLEMEMELİ"

Çerçeve anlaşmasına yönelik kongreden gelen tepkilerin İran'la mümkün olan en iyi anlaşmayı yapma yolundaki çabaları engellememesi gerektiğini belirten Obama, Kongre üyelerine seslenerek "Önce bırakın nihai bir anlaşma olacak mı onu görelim. Daha sonra varılan anlaşmayı inceleme fırsatınız olacak ancak şu an halen müzakere aşamasındayız" dedi.

Rusya'nın İran'a S-300 hava savunma füzeleri satışına ilişkin soruya da cevap veren Obama, bu satışın normal şartlar altında 2009'da olmasının beklendiğini ancak ABD'nin isteği üzerine Rusya'nın askıya aldığını kaydederek, "Açık konuşmak gerekirse ben aslında bu kadar beklemelerine şaşırdım" diye konuştu.

Obama, Rusya'nın bugünkü ekonomik sıkıntıları içinde bunun, onlar için önemli bir satış olduğunu vurgularken, eğer nihai anlaşma sağlanamazsa İran'a yönelik yaptırımların sürmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki