Helikopter mayın tarlasına indi: 4 ölü

Kolombiya'da askerleri taşıyan bir helikopterin mayın tarlasına inmesi sonucu 4 asker hayatını kaybetti, 6'sı da yaralandı.

Helikopter mayın tarlasına indi: 4 ölü
Helikopter mayın tarlasına indi: 4 ölü
GİRİŞ 23.06.2015 12:29 GÜNCELLEME 23.06.2015 12:29

Kolombiya ordusundan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusunda meydana gelen olayda, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) isyancılarının mayın yerleştirdiği bir araziye iniş yapan Black Hawk tipi helikopterde 4 askerin öldüğü, 6 askerin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, olayın, FARC'ın tahrip ettiği bir petrol boru hattını onaran işçilere refakat edecek askerlerin Catatumbo bölgesine götürüldüğü sırada meydana geldiği belirtildi.

FARC'ın Kolombiya'da 1964'te başlattığı silahlı mücadelede 220 bin kişi yaşamını yitirdi, 5 milyon kişi de yerlerinden oldu. FARC ile hükümet arasındaki barış görüşmeleri, Kasım 2012'de Havana'da başladı. Görüşmelerin önceki turlarında isyancıların siyasete katılımı, toprak reformu ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konularında anlaşmaya varılırken yargı süreci ve mağdurlara ödenecek tazminat konularında ise henüz ilerleme kaydedilemedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!