Trump'ın 'darbe' açıklamasını medya yalanladı

Donald Trump'ın, FETÖ darbe girişimi sırasında tankların halkın üzerinden geçmediği söylemi üzerine ABD basını görüntüleri paylaştı.

Trump'ın 'darbe' açıklamasını medya yalanladı
Trump'ın 'darbe' açıklamasını medya yalanladı
GİRİŞ 22.07.2016 19:52 GÜNCELLEME 22.07.2016 19:58
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Türkiye'deki darbe girişiminde tankların halkın üzerinden geçmediğini söyledi. Bu söylem, ABD'de basınının dikkatinden kaçmadı ve tanklarla halkın ezildiği görüntüler paylaşıldı.

'ASKERLER HALKIN ÜZERİNDEN GEÇMEDİ'

ABD'li milyarder işadamı Trump, New York Times muhabirleri David E. Sanger ve Maggie Haberman'a verdiği mülakat sırasında, Türkiye'deki darbe girişimi hakkında bir soruyu yanıtlarken şöyle dedi:

"Halk sokaklara çıktı. Ama askerler halkın üzerinden geçmedi. Bu Tiananmen Meydanı’nda olandan farklıydı. İnsanlar (Askerler), ‘İnsanların üzerinden geçmeyeceğim’ dedi. İnsanlar evlerinden çıktı. Ordunun yaptığı şeyden yana değillerdi."

Ancak ABD basını, Türkiye'de tankların "halkın üzerinden geçmediğini" söyleyen Trump'ın bu ifadesinin yanlış olduğunu fotoğraf ve video görüntüleriyle ortaya koydu.

TİANANMEN'İ DE YANLIŞ ANLATTI

ABD basınındaki haberlerde, 1989 yılında Tiananmen Meydanı’nda yaşanan meşhur tank olayına atıf yapan Trump'ın bu olayı da yanlış aksettirdiği belirtildi.

Zira Tiananmen Meydanı'ndaki öğrenci eyleminde ordunun sert müdahalesini protesto eden meşhur Çinli de önünde durduğu tank tarafından ezilmemişti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 30
  • mevhibe inal 7 yıl önce Şikayet Et
    Genellikle Demokrat olan Siyonist NeoConların Cumhuriyetçi partiyi ele geçirip, işgal-işkencelerle imaj bozmasına tepkili olan Cumhuriyetçilerin genellikle içe kapanmacı, her şeye burnunu sokmayan politikaları var. Fakat sistem ve Medya Trump karşıtı.
    Cevapla
  • aynur38 7 yıl önce Şikayet Et
    mal
    Cevapla
  • mesut 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab den iyi bir şeyler yanlış bizi bölmek ve işgal etmek için herşey yaparlar
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    seni kırk ayaklı sarı çıyan
    Cevapla
  • roketto 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu adamı heyecan olsun diye oynatıyorlar yoksa böyle bir embesille işleri olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz