ABD'yi çıldırtan manzara!

ABD Savunma Bakanı James Mattis ‘ABD'nin Çin’in Güney Çin Denizi'ndeki yapay adaları üzerindeki askeri yapılanmasını kabul etmeyeceğini’ söyleyerek Pekin yönetimine uyarıda bulundu

ABD'yi çıldırtan manzara!
ABD'yi çıldırtan manzara!
GİRİŞ 03.06.2017 15:21 GÜNCELLEME 03.06.2017 15:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Singapur’da ABD, Japonya ve Güney Kore’nin Savunma Bakanları  güvenlik zirvesinde bir araya geldi.  Zirvenin Gündeminde Çin’in ihtilaflı sular olan Güney Çin Denizi üzerindeki yapay adaları ve bu adalardaki militarist yapılanmaları bulunuyordu.

Konferansta konuşan ABD Savunma Bakanı James Mattis Çin’i açık bir şekilde uyardı ve ‘ABD’nin Çin’in yapay adalardaki askeri yapılanmasını kabul etmeyeceğini’ açıkladı.

Zirvenin bir diğer önemli gündem maddesi ise Kuzey Kore’nin nükleer denemeleriydi. James Mattis Kuzey Kore’den gelen tehdidin açık ve net olduğunu, Kim Jong-un’un nükleer silah denemelerindeki çabalarının yükseldiğini söyledi. Mattis. "Kuzey Kore'nin ABD'yi ve diğer ülkeleri tehdit eden nükleer füze geliştirme yönünde artan çabaları açık ve mevcut bir tehlike" ifadesini kullandı.

  Söz konusu açıklama Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu tarafından Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlarda artış kararının açıklanmasından kısa bir süre sonra geldi.

Bu arada Singapur’daki güvenlik zirvesi öncesi ABD Savunma Bakanı James Mattis, Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo ve Japonya Savunma Bakanı Tatomi İnada’nın üçlü ek sıkışması dikkat çekti.  

YORUMLAR 7
  • Hts 6 yıl önce Şikayet Et
    25 yildir abd de yasiyorum burasi batmak uzere. Saga sola saldirmalarinin sebebi bu. Burdaki yollari kopruleri gorseniz sasar kalirsiniz. Para yok! Her seyi borcla yapiyorlar trump ' in make america great again sloganida su anlama geliyor hizli bir sekikde somurebildigimiz her yerden ne alabilirsek alalim yoksa bittik. Misal olarak eger Turkiyede darbe basarilsaydi hazine tam takir birakilcakti. Ornek.
    Cevapla
  • işsizBilimAdami 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve israil yavaş yavaş sonunuz geliyor İnşaallah.
    Cevapla
  • Milli ve yerli 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeyin birbirinizi
    Cevapla
  • Hahahah 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen gidip adamların karasularında gemilerini gezdiriyosun, oraya buraya uçak gemileri falan, istedigin ülkeye askeri müdahale yapıyosun ama çin kendi oluşturduğu adaya asker yerleştirince kabul edilemez diyosun,, Allah elbet bizede nasip eder senin yok oluş gününü görmeyi
    Cevapla
  • Auazagalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kapısın artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!