Barack Obama zaferini böyle ilan etti!

ABD Başkanlık seçimini kazanarak 2. kez koltuğa oturacak olan Obama, gece yarısı zaferini ilan etti ve seçim merkezi olan Chicago'da yüzbine yakın seçmenine teşekkür konuşması yaptı. Obama, rakibi Romney'i de kutladı.

GİRİŞ 07.11.2012 08:40 GÜNCELLEME 07.11.2012 13:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Obama'nın konuşmasından satırbaşları şöyle;

-Yolumuzu hep mücadelerle aştık. ABD için daha iyi günler gelecek.

-Romney'i mücadelesi için tebrik ettim. Gerçekten çok güçlü bir kampanya yürüttü.

-Ortağım Jo Biden'a teşekkür ederim. Benimle 20 yıl önce evlenmeyi kabul etmeyen kadın olmasaydı ben de burada olmazdım. Sevgili eşim senle gurur duyuyorum. Seni çok seviyorum. Kızlarım sizi de çok seviyorum..

-Kampanyamızı yürüten ekibime de teşekkür ediyorum.

- Seçim süresince gelecek için mücadele eden insanlarla tanıştık. Bunun için biz buradsayız. Seçimler bu yüzden önemli.

-300 milyon kişiden olşuan demokrasi bazen karışık olabiliyor. Herkesin kendi düşüncesi var. Büyük kararlar alırken bunları dikkate alıyoruz.

Biz burada konuşurken farklı ülkelerdeki insanlar tartışmak için mücadele veriyorlar. Yani sandığa gitmek için mücadele veriyorlar.

-Ama çoğumuz aynı umutları paylaşıyoruz.

-Çocuklarımızın en iyi eğitimi alacakları geleceği hedefliyoruz. Çocuklarımızın borç yükü altında olan ABD'de yaşamamalarını istiyoruz.

-Onlara güvenli bir ülke bırakma mücadelesindeyiz. Barışa inanan bir ülke olmak istiyoruz. Hoşgörülü bir ABD ve göçmenlerin çocuklarının  eğitim alabildiği bir ABD istiyoruz. Çocuklara sokakların ötesinde bir hayat sunmak istiyoruz.

-Doktor, diplomat hatta başkan olacak çocuklarla bu ülkeyi daha da ileri taşımak istiyoruz.

-Tabiki fikir ayrılıkları olacak. Tabiki ileride pürüzsüz bir şekilde olmayacak, ortak düşüncelerimiz varken tüm sorunları çözemeyiz. Fedekarlıklar yaparak bu ülkeyi geleceğe taşıyacağız.

-Ekonomi iyileşecek. 10 yıllık bir savaş son buluyor. Sizi dikkate alıyorum. Sizi daha iyi dinliyorum.

-Sizin mücadelenizle Beyaz Saray'a daha kararlı şekilde dönüyorum. Sizden ilham alıyorum.

-Bu gece sizler sadece siyasete değil eyleme oy verdiniz. İstihdam için oy verdiniz. Sizin oyunuzu alsam da almasam da sizleri dinledim.

-Ülkedeki tüm liderlerle beraber çalışacağım. Oy vermekle işiniz bitimiyor. Birlikte işbirliğiyle ne yapabilir bu çok önemli bu ulusun üzerine inşa edildiği bir ilke.

-En güçlü orduya sahibiz. Ama aslı gücümüz bizim kültürümüz. Büyük bir vizyonumuz var.

-Bu gece umutluyum. Çünkü ABD'Deki çaba ruhunu gördüm. İşten çıkarmalara başvurmak yerine kendi paralarından fedekarlık yapan aile şirketlerini gördüm.

-Kolunu bacağını kaybeden askerlerimizin tekrar orduya dönme isteği gördüm.

-Kasırgada kendilerini ABD halkına adayanlar gördüm. Bir baba 8 yaşındaki kızının hastalığını anlattı bana, varını yokunu bu kızına harcamış. Sağlık reformumuzla bu harcamalarının azaldığı söyledi. O kız ve babayla tanıştım. O küçük kızın bizim kızımız olacağını düşündük. O kız da geleceği herkes gibi hakediyordu.

-İşte bu yüzden hu ülkeyi yönetmekten gurur duyuyorum. Tüm zorluklara rağmen geleceğimize karşı hiç bu kadar umutlu olmamıştım.

-Sizler de bu umudunuzu koruyun. Körü körüne bu umudu vermiyorum. Ya da kenarda oturup bekleyelim demiyorum. Bizi daha iyi şeyler bekliyor diyerek umudumuzu muhafaza edelim diyorum.

-Yeni fırsatlar, istihamlar ve orta sınıf için daha iyi işler yapmak için çalışıyoruz çalışacağız.

-Zenci, beyaz, yaşlı, genç, kadın, erken, gay, eşcinsel hep birlikte ABD için hepimiz çabalayacağız ve bu ülkeyi daha da ileri taşıyacağız.

-Tüm dünyaya bunu gösterelim.

-Tanrı Amerika Birleşik Devletleri'ni korusun. Hepinize teşekkürler..

YORUMLAR 3
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    sanki amerikan eyaletiyiz. işin ilginç tarafı tüm dünya amerikan seçimleri ile yakından ilgileniyor imkan olsa dünyalılar oy kullanacak amerikan başkanını seçecek işin özü şu adı konmamış bir dünya devleti var'' amerika merkez hükümet diğer ülkelerde yerel yönetimler.
    Cevapla
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    ey muhalefetin,. kendini büyük zanneden, attımı mangalda kül bırakmayan, utanma duygusunu kaybedip istifayı bile zul olarak gören, beceriksiz figüranları.. adamlar ufacık farklarla seçim kazanıyor veya kaybediyor.. sizin gibi 30- 40 puan aralığında seçimde nal toplamıyor..
    Cevapla
  • Yıldız Melek 11 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. ben sevindim ,beklentim de obamaydı.obama birliği gösterdi-siyahi ve beyazların arasında hiç mesafe yok.tribün konuşmasında bile dikkat edin bi tarafında sarışın bir tarafında esmer bayan. salon karışık bu çok güzel tablo.romney kazansaydı yine ayrımcılık olacak ve insanlar birbirleriyle yan gözle bakacaktı. bu devir artık savaş,ayrımcılık istemiyor. hitler zamanını kimse istemiyor-bu zamanda nefreti bir yana evlilikler bile oluyor.chp görsün ki renklerde bile artık ayrımcılık yok ,siz ise giyim ayrımcılığına devam ederken kim napsın sizi.herkes insan ve saygı ister (başı kapalı diye diplomasını alamayan kızı hatırlayın) ama şunu da hatırlayın başı kapalılar herkesle beraber - cumhuriyet şemsiyesinin altına sığnarak insanlar arasında ayrımcılık yapan chp görsün,hiiç umutlanmasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı