Tayland Başbakanı yargılanacak

Tayland Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, hakkında yolsuzluk yaptığı iddiasıyla dava açılması karar verdiği Başbakan Yinglak Şinavatra için makeme emri çıkarıldı.

Tayland Başbakanı yargılanacak
Tayland Başbakanı yargılanacak
GİRİŞ 18.02.2014 16:40 GÜNCELLEME 18.02.2014 16:40

Yargılanmasına karar verilen Yinglak, 27 Şubat'ta mahkemeye gelerek kendini savunacak.

Komisyondan bugün yapılan açıklamada,Yinglak'ın, hükümetin devlet pirinç üretimini destekleme programında yapılan yolsuzlukla ilgili olarak yargılanacağı bildirildi. Aynı zamanda Tayland Ulusal Pirinç Komitesi Başkanı olan Yinglak'ın, yolsuzluk ve dev boyutlara varan mali kayıplar konusunda pek çok kişi tarafından uyarılmış olmasına karşın, bu programı sürdürdüğü belirtilen açıklamada, "Bu durum, Yinglak'ın, hükümetin zarara uğramasına neden olmayı amaçladığını gösteriyor. Bu nedenle oy birliğiyle aleyhine dava açılmasına karar verdik" ifadesi yer aldı.

Tayland'da geçen ay aldığı bir kararla kabinede yer alan çok sayıda bakanı mahkemeye sevk eden Komisyon, Yinglak'ın ise pirinç programındaki yolsuzluğa katıldığına ilişkin yargılanmasına yetecek delil bulunmadığına hükmetmişti.

Pirinç destekleme programı, Yinglak'ın liderliğini yaptığı Taylandlılar İçin partisinin 2011 yılındaki seçimi, oyların yüzde 75'ini alarak kazanmasının ardından başlatılmıştı. Program, hükümetin Yinglak'a en çok destek veren kesim olan çiftçilerden, piyasa raicinin çok üstünde fiyattan pirinç alınmasını öngörüyordu. Önceleri halkın desteğini kazanmasına karşın program, kısa surede devletin milyarlarca avroyu bulan kayıplara uğramasına neden olmuştu. Program, yolsuzluğa kapı açtığı gerekçesiyle de şiddetle eleştirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti