Putin ve Ruhani 'petrol takası'nı görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile petrol takas anlaşmasını görüşecek.

Putin ve Ruhani 'petrol takası'nı görüşecek
Putin ve Ruhani 'petrol takası'nı görüşecek
GİRİŞ 10.09.2014 15:48 GÜNCELLEME 10.09.2014 15:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, Duşanbe’de yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ikili görüşme yapacağını, burada petrol takası ile ilgili anlaşmanın ele alınabileceğini söyledi.

İran petrolünün Rusya üzerinden barter karşılığında dünya piyasalarına arzının sağlanması konusunun Putin-Ruhani görüşmesinde ele alınıp alınmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren Uşakov, “Liderler düzeyinde çok hassas konular dahil, tüm ikili ilişkilerin ele alınacağını söyleyebilirim.” dedi.

Uşakov, Rusya Teknopromexport şirketinin İran’da çeşitli elektrik santralleri ile ilgili projelerde aktif olarak ilgilendiğini söyledi. Rusya şirketin 5650 megawatt gücünde toplam 10 milyar dolar değerinde 8-10 elektrik santrali inşa etmesi planlanıyor. İran ise para yerine Rusya’ya petrol verecek. Moskova’nın İran’dan alacağı petrolü Çin ya da diğer üçüncü ülkelere ihraç etmesi öngörülüyor.

Uşakov, Zarubejneft’le İran Ulusal Petrol Şirketi’nin Hayyam petrol alanında üretim için memorandum imzaladığını da hatırlattı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Ender Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    keşke biz satsaydık. doğalgaz alır, doğalgazın yarısıyla elektrik üretir, yarısını elektrik bedeli olarak alırdık. hem vatandaş ucuz doğalgaz kullanırdı hem de kalan yarısı için de para vermeyeceğimiz için milli açıkta azalırdı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı