Japonya'da seçimlerin galibi Abe oldu

Japonya'da halk genel seçimlerde oy kullanmak üzere sandık sandık başına gitti.

Japonya'da seçimlerin galibi Abe oldu
Japonya'da seçimlerin galibi Abe oldu
GİRİŞ 14.12.2014 21:27 GÜNCELLEME 14.12.2014 21:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Resmi olmayan verilere göre mevcut Başbakan Şinzo Abe, seçimlerin galibi oldu. Şinzo Abe liderliğindeki koalisyon 4 yıl daha ülkeyi yönetecek. 

Olumsuz hava koşulları ve ülkenin bir bölümüne yağan kar yüzünden seçimlere katılım düşük oldu. 105 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Japonya’da seçime katılım oranı yüzde 35’te kaldı. 2014 yılındaki bu genel seçim Japonya’nın 47. genel seçimi oldu.

Resmi olmayan verilere göre mevcut Başbakan Şinzo Abe, temsilciler meclisinde üçte ikilik çoğunluğu sağladı. Hükümetin çağrısıyla yapılan genel seçimler, Abe’nin başlattığı ve 'Abeeconomics' adı da verilen 2012’den beri ülkede uygulanan para ve makroekonomik uygulamalara bir güven oylaması niteliği taşıyor. Japonya’nın Ulusal Diet’i yani çift meclisli parlamentonun 475 üyesinin belirlendiği, seçimlerde, Abe ve koalisyon ortağı partinin üçte ikilik çoğunluğu sağladı.

2012’den sonraki süreçte ekonomik büyüme hedefiyle yola çıkan Abe başlarda bu hedefi tuttursa da özellikle bu yılın ikinci yarısında ihracattaki düşüş ve fiyatlardaki sürekli artış hükümete olan güveni de sarsmıştı. Seçim kampanyasında ekonomik düzelme vaad eden Başbakan Abe, istihdam politikasında da ayrımcılık karşıtı politikaları öne çıkardı. 

YORUMLAR 1
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    adamın ismi üstünde. abe işte. tabi kazanır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti