Putin Ermenistan'da 'soykırım' demedi

Ermenistan'ın Erivan kentine giden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, buradaki konuşmasında 'soykırım' ifadesini kullanmadı.

Putin Ermenistan'da 'soykırım' demedi
Putin Ermenistan'da 'soykırım' demedi
GİRİŞ 24.04.2015 12:45 GÜNCELLEME 24.04.2015 12:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ermenistan'da 60'tan fazla ülkeden temsilcinin katılacağı törenin adresi başkent Erivan'daki soykırım anıtı oldu.Putin de, anma törenleri kapsamında olaylarda hayatını kaybedenler için kurulan anıt mezarı ziyaret ederken, Rus lidere sarı çiçek verildi. Dün yaptığı açıklamada 1915 olayları ile ilgili 'soykırım' ifadesini kullanan Putin, Erivan'a gerçekleştirdiği ziyarette çark etti.

PUTİN BU KEZ 'SOYKIRIM' DEMEDİ

Törende bir konuşma yapan Rus lider Putin, ''Dünyanın bir dizi ülkesinde itibar gören neo-faşizm, aşırı milliyetçilik, anti-semitizm ve Rusofobi gibi akımların sonuçlarını enine boyuna düşünmemiz gerekir'' ifadelerini kullandı.

Putin konuşmasında, 'kitlesel katliamların bir gerekçesi olmadığını ve olamayacağını' belirtirken, 'uluslararası toplumun geçmişteki trajik olayların bir daha tekrarlanmaması, tüm halkların barış ve uzlaşı içinde yaşaması için her türlü çabayı sarf etmesi gerektiğinin' de altını çizdi.

‘RUSYA, YAŞANANLARI KENDİ ACISI OLARAK GÖRDÜ’

Putin, Rusya'nın insanlık tarihindeki en korku verici trajedilerden birini yaşayan Ermenistan halkının acısını paylaştıklarını da kaydedip şunları söyledi: "1915 olayları, tüm dünyayı sarstı. Rusya, yaşananları kendi acısı olarak gördü. Milyonlarca Ermeni vatandaşı Rusya'ya sığınarak hayatta kalmayı başardı."

‘ERMENİ HALKI İLE BİRLİKTE YAS TUTUYORUZ’

Rusya ile Ermenistan halkları arasındaki kardeşlik ilişkilerinin her zaman manevi yakınlık ve karşılıklı destek ile ön plana çıktığını söyleyen Putin, "100 yıl önceki dramatik olaylarda, 2. Dünya Savaşı'nda ve Spitak depreminde de iki ülke halkları birbiriyle dayanıştı. Bugün de Ermeni halkı ile birlikte yas tutuyoruz" vurgusunu yaptı.

YORUMLAR 16
  • Mert Şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Soykırım diyen ülkelerin yüzlerindeki ifadeyede bakın sanki tarih boyunca hiç ve hiç kimseye zarar vermemiş ırkçılık yapmamış milletler itilaf devletleri avrupa çanakaleye saldırması sevir anlaşması açıkça bir soykırımdır rusyanın türkiyeye saldırıp doğu illerini almaya kalkması bir soy kırımdır Ermenilerin osmanlıda iken yaşadığım bölge yozgat çevresinde köyleri basıp insanları silahla kılıçlarla öldürdüklerini okudum ve büyüklerimden hala duyuyorum soykırım deilde savaş zaiatı desek daha iyi olur ermeniler.
    Cevapla
  • selcuk 9 yıl önce Şikayet Et
    Her yıl soykırım konuşmaktan usandım artık yeter.....
    Cevapla
  • SVS3458 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizin Çeçenistanda,Ermenilerin Karabağda yaptıklarına ne demeli peki.Çok geriye gidersek Sizin derdinize ne olduyda Osmalıya karşı topyekün saldırdınız.Bu soykırım değilmi.Nede olsa Gavursunuz size herşey mübah Müslümana değil.Tüm ga(vat)vurlar bir olmuş işbirlik içindesiniz.Bunlar bize sökmez Allah'ın izniyle.Daha durun Yarınlar Elbet Bizimdir...
    Cevapla
  • dayı 9 yıl önce Şikayet Et
    rusya nankör herkes ambargo uygularken biz uygulamıyorduk size nankörler
    Cevapla
  • gülsen 9 yıl önce Şikayet Et
    ermeni soykırımı diye ortalığı aya kaldırmak isteyenler, çanakkalede ülkemizi işgal etmek için gelenleri, binlerce gencimizi şehit edenleri nereye koyuyorsunuz,bu yaptığınız soykırımın ,işgalin daniskası değilmiydi,ne işiniz vardı bizim vatanımızda İngilizler,fransızlar,avustralyalılar,italyanlar,yunanlar daha bilmem ne belalar söyleyin, yettiniz artık hem suçlusunuz hemde iftiracısınız,Türk milletine soykırımıda sizler yaptınız,işgali sizler yaptınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi