Putin'e Rusça manşetle hatırlatma!

Yeni Söz Gazetesi, Ermeni tehcirini 'soykırım' olarak niteleyen Rusya lideri Putin'e Rusça başlıkla ülkesinin yaptığı katliamları hatırlattı

Putin'e Rusça manşetle hatırlatma!
Putin'e Rusça manşetle hatırlatma!
GİRİŞ 21.05.2015 16:29 GÜNCELLEME 21.05.2015 17:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

'Katliam budur Sayın Putin' başlığıyla yayınlanan haberde, Ermeni tehcirini 'Soykırım' olarak niteleyen Putin'in ülkesinin daha önce gerçekleştirdiği kanlı katliamlardan bahsedildi.

Ermeni Tehciri'ni "soykırım" olarak dillendiren Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Putin'e soruyoruz: 1829 ile 1900 yılları arasında  Rus askerleri tarafından 1 milyon 200 bin Çerkes'in katledilmesinin adı nedir?

Açılan her cephede Osmanlı'nın Ruslara yenilmesi Çerkesler için felaketin başlangıcıdır aslında. Ve 1829 Edirne Anlaşması ile Kafkasya'nın Rus egemenliğine bırakıldı. Ve Ruslar, yüz binlerce askerini Kafkasya'ya göndererek tarihin tanık olmadığı vahşetler yaptılar. Çerkesler için ardı arkası bitmeyen kara günler, kara yıllar başladı. Ruslar, 1.200.000 Çerkes'i çoluk çocuk, yaşlı, kadın demeden katletti.

Rusların Kafkasya'daki vahşetini Sovyetler Birliği'nin Gürcü asıllı tarihçi Simon Canaşia: "Deniz kenarında yedi yıl boyunca atılmış insan kemikleri vardı. Kargalar erkek sakallarından ve kadın saçlarından yuvalarını kurarlardı. Deniz yedi yıl boyunca karpuz gibi insan kafataslarını atıyordu. Benim orada gördüklerimi düşmanımın bile görmesini istemem."

Jan Karol Rusların soykırım yaptığı yıllarda Kafkasya'daki bu vahşeti gözlemlemiş ve gün gün not alarak insanlığa duyurmuştu. Karol, Kafkasya'daki vahşeti şöyle özetliyor: “Rusya’nın Kafkasya’yı fethi, çağımızın barbarlık tarihinin en feci tablosunu oluşturur. Kafkas dağlılarının direnişini kırabilmek için 60 yıllık askeri terör ve kıyım gerekti…”

Yazar Y. Abramov, Kafkas Dağlıları kitabında vahşeti şöyle anlatıyor: “Kıyılar on binlerce ölü ve ölmek üzere olan insan doluydu. Annesinin soğumuş cesedinde süt arayan yavrular, donup öldüğü halde çocuğunu kucağından bırakmayan analar ve sırf ısınmak için sıkışarak yattıkları yerde birlikte donarak ölen gruplar, Karadeniz sahilinde olağan manzaralardı…”

 Rusların emperyalist emellerinin kurbanı olan Çerkesler, 1850'lerden itibaren  yurtlarından sistematik bir şekilde katledildiler. Direnenler çoluk çocuk, hatta hayvanları ile birlikte öldürüldü. 1861'den sonra Rus Çarı II. Alkesandr'ın emri ile Kafkasya'da kelimenin tam anlamı ile Müslüman Çerkeslere soykırım uygulandı ve  1. 200. 000 insan katledildi. "Deniz kenarında yedi yıl boyunca atılmış insan kemikleri vardı. Kargalar erkek sakallarından ve kadın saçlarından yuvalarını kurarlardı. Deniz yedi yıl boyunca karpuz gibi insan kafataslarını atıyordu. Benim orada gördüklerimi düşmanımın bile görmesini istemem."

YORUMLAR 5
  • admin. 8 yıl önce Şikayet Et
    heyhat gelin görünki kafkasyanın ve orta asyanın kafirovları<yanlış oldu kadirovları ve kerimovları>ne hikmetse el üstünde tutuluyor ülkemde hemde kellifelli cemaat ve stk lar davetler gönderiyor ne kaşılığında*
    Cevapla
  • mert mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Bosnayi unutmayin. ön planda sirplarin savasi gibi görünsede rusyanin her yerde parmagi vardi. bunlar digerlerinden az zalim degil. aksine, dahada zalim bunlar.
    Cevapla
  • Oraz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ermenileri maşa olarak kulandığınızı unutmadık unutmayacağız.
    Cevapla
  • yahya 8 yıl önce Şikayet Et
    onlarda kulanılmaya müsait olmasınlar,kaldı ki halen kulanılıyorlar pkk,hdp taşören ermeni bunlar.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazının sonunda bunun ilişkilerimizi bozmayacağını ümit ediyoruz deseydiler keşke. Çünkü onlar da aynısını demişti...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti