Rusya lideri Putin'den ABD'ye 'FIFA' suçlaması

ABD'nin FIFA ile ilgili başlattığı yolsuzluk soruşturmasına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sert tepki gösterdi.

Rusya lideri Putin'den ABD'ye 'FIFA' suçlaması
Rusya lideri Putin'den ABD'ye 'FIFA' suçlaması
GİRİŞ 28.05.2015 12:56 GÜNCELLEME 28.05.2015 12:57

İkisi başkan yardımcısı, yedi FIFA yetkilisinin dün İsviçre polisinin gerçekleştirdiği baskınla gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Putin, ABD'nin Sepp Blatter yeniden FIFA Başkanı seçilmesin diye bu soruşturmayı başlattığını öne sürdü.

Putin, "Bu; ABD'nin, yetki alanını diğer devletler üzerinde genişletmek için yaptığı bir başka küstah girişim" ifadesini kullandı.

Futbol dünyasını sarsan soruşturma, bugün Zürih'te başlayan iki günlük FIFA kongresi öncesine başlatıldı. Üst üste beşinci dönemde de koltuğunu korumak isteyen 79 yaşındaki Blatter'in yarınki seçimde, FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali bin el Hüseyin'e karşı yarışacak.

İsviçre polisi, dün başka bir soruşturma kapsamında FIFA'nın Zürih'teki merkezine baskın düzenleyerek, çok sayıda belgeye el koymuştu. Bu baskının ise 2018 ve 2022 Dünya Kupalarına ev sahipliği yapacak ülkelerin belirlenmesiyle ilgili olduğu açıklandı. İsviçreli yetkililer, Aralık 2010'daki oylamaya katılan 10 İcra Kurulu üyesinin sorgulanacağını belirtti. 2018'deki Dünya Kupası'nı Rusya, 2022'dekini ise Katar düzenlemeye hak kazanmıştı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İngiliz Guardian gazetesi, soruşturma kapsamında hali hazırda FIFA İcra Kurulu üyeliğini sürdüren, 2018 ve 2022 Dünya Kupalarının ev sahiplerinin belirlenmesinde oy kullanan Şenes Erzik'in de aralarında yer aldığı 10 kişinin bilgisine başvurulacağını aktardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...