"Jungle, Taliban'dan bile kötü"

Kötü koşulları nedeniyle Fransa'daki Jungle sığınmacı kampındaki bazı sığınmacılar terör örgütü Taliban’ı Jungle’a tercih eder duruma geldi.

"Jungle, Taliban'dan bile kötü"
"Jungle, Taliban'dan bile kötü"
GİRİŞ 25.06.2016 12:15 GÜNCELLEME 25.06.2016 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sığınmacılar, daha iyi bir hayat kurabilmek için ailelerini, eşlerini, dostlarını bırakarak binbir umutla geldikleri Fransa'nın Calais kentindeki Jungle (vahşi orman) sığınmacı kampını koşulları nedeniyle terör örgütü Taliban rejiminden bile daha kötü olarak görüyor.

Taliban’dan, Eş-Şebab’tan, DAEŞ’ten, Esed zulmünden kaçarak Jungle’a gelen sığınmacılar, şimdi derin bir pişmanlık içinde.

Öyle ki aralarında Taliban’ı Fransız polisine tercih edenler bile var. Çoğu aynı cümleyi tekrar ediyor: "Bilseydik gelir miydik."

Fransa’nın liman kenti Calais’de bulunan sağlık ve güvenlik sorunları had safhada olan kampta İngiltere’ye geçmenin yolunu arayan ve bir yandan Fransa’nın acımasız yüzüyle mücadele etmek zorunda kalan sığınmacılar artık tükenme noktasına gelmiş durumda.

Jungle’a 6 ay önce gelen 28 yaşındaki Afganistanlı Abdel, ne Fransa’da barınabildiklerini ne de İngiltere’ye geçebildiklerini söylüyor.

"Burada her akşam kavga var. Uyuşturucu, silah, ne ararsanız. Herkes korkuyor. Ama Fransa’nın umrunda değil. Niye olsun ki, biz onların gözünde sığınmacıyız, insan değil." diyen Abdel, Avrupa hayalinin Jungle’ı gördükten sonra yerle bir olduğunu belirtiyor.

Jungle’da farelerle insanların bir arada yaşamak zorunda kaldığını anlatan Abdel, "Her yerde ama her yerde lağım faresi var. Burası Jungle, burası hayvanlar için. Zaten burada insanın ne işi var." diye soruyor.

YORUMLAR 1
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Madem koşullar bu duruma geldi, neden vatanına ihanet edip kaçtın. Neden kanının son damlasına kadar savaşmadın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı