Talimat verdi: Sert olun, vurun

Endonezya Devlet Başkanı Widodo, uyuşturucu satıcılarına karşısöylemleri ve insan hakları ihlallerine varan uygulamaları ile tanınan Filipinler Devlet Başkanı Duterte'ye özendi.

Talimat verdi: Sert olun, vurun
Talimat verdi: Sert olun, vurun
GİRİŞ 22.07.2017 15:32 GÜNCELLEME 22.07.2017 15:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ülkedeki polislere seslenen Widodo, "Ülkeye giren ve tutuklanmaya direnen özellikle yabancı uyuşturucu kaçakçılarını vurun" dedi. 

Bir siyasi partinin etkinliğinde konuşan Widodo "Sert olun. Özellikle ülkeye giren ve tutuklanmaya direnen yabancı uyuşturucu kaçakçıklarına karşı. Onları vurun çünkü şu anda narkotik bir acil durumla karşı karşıyayız" dedi. Widodo'nun açıklamaları bir yıl önce ülkede çok sert bir uyuşturucu karşıtı kampanya başlatan Filipinli lider Duterte'yi hatırlattı.

Filipinler'in polis operasyonlarında çok sayıda insanın ölmesi Birleşmiş Milletler dahil uluslararası toplumun tepkisini çekiyor.

Endonezya'da sert uyuşturucu karşıtı yasalar bulunuyor. Widodo daha önce de idam cezası alan uyuşturucu kaçakçılarının infazlarını onayladığı için eleştirilmişti. İnsan hakları aktivistleri ve bazı ülkeler Endonezya'ya idam cezasını sonlandırması çağrısında bulunmuştu.

WİDODO'NUN AÇIKLAMASI BİR POLİSİN ÖLDÜRÜLMESİNİN ARDINDAN GELDİ

Widodo'nun açıklaması bir hafta önce başkent Cakarta yakınlarında bir polisin Tayvanlı bir kişi tarafından vurularak öldürülmesinin ardından geldi.

Polis, ülkeye kristal metamfetamin sokmaya çalışan bir grubun üyesi olduğu öne sürülen Tayvanlının tutuklamaya direndiği için öldürüldüğünü duyurmuştu.

Olayın ardından Ulusal Polis Şefi Tito Karnavian da polislere tutuklanmaya direnen uyuşturucu satıcılarını vurmaları talimatını verdiğini söylemişti. 

YORUMLAR 7
  • millet 6 yıl önce Şikayet Et
    uyuşturucu satıcıları ve içenler vurulmalı!
    Cevapla
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan CIA pkk kanalı uyuşturucu darbe yeyince pasifik ülkelerine yönelmiş . Narkotik tehlike altındayız demelerinden anlaşılıyor. Vurun vurun CIA çöker ekonomik olarak. İstese afganistandaki uyuşturucuyu keserdi ABD ama üretim artmış.
    Cevapla
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ülkeler aynı yöntemi izlemeli uyuşturucu satıcılarına yaşam hakkı verilmemeli aksi taktirde onlar milyonlarca genci uyuşturucuyla öldürecekler
    Cevapla
  • cancel 6 yıl önce Şikayet Et
    uyuşturucu üreten satan ın insan hakkı filan yoktur arkadaş adamlar haklı. bozuk nesillere sebep olan kim varsa cezası ölüm olmalı ki caydırıcı olsun
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu helal olsun darısı başımıza kahrolsun demokrasi denen kisve
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!