BM’den Yermuk Kampı için çözüm planı

BM Güvenlik Konseyi, Şam yakınlarında Filistinli mültecilerin barındığı Yermuk Kampı'ndaki durumu kapalı toplantıda ele aldı.

BM’den Yermuk Kampı için çözüm planı
BM’den Yermuk Kampı için çözüm planı
GİRİŞ 21.04.2015 13:32 GÜNCELLEME 21.04.2015 13:32

Toplantıya BM Suriye Özel Temsilci Yardımcısı Remzi Ezzeldin Remzi Şam'dan, BM Filistinlilere yardım kuruluşu (UNRWA) Başkanı Pierre Krahenbühl de Kudüs'ten video konferans yöntemiyle katılarak brifing verdi.

Toplantının ardından yayınlanan basın bildirisinde Yermuk'taki insani krize ilişkin derin kaygı duyulduğu kaydedilerek kamptakilerin korunması ve kampa insani yardım ulaştırılması için "engelsiz erişim" talep edildi.

BM'nin Yermuk'taki insani trajediyi dindirmek için hazırladığı üç maddelik plana destek verildiği kaydedilen bildiride, bu üç maddenin "Yermuk'tan ayrılamayan ya da ayrılmak istemeyen sivillere yardım sağlanması, geçici bir süre başka bir yere yerleştirilmeyi isteyenlere yardımcı olunması ve kampı halen terk etmiş olanlara da insani yardımda bulunulması" olduğu belirtildi. 

Tüm BM üyelerine BM planına destek verme çağrısı yapılan bildiride "BM Güvenlik Konseyi, tüm taraflara Yermuk'te sivillere karşı karadan ve havadan bombalamalar da dahil tüm saldırılara son verme çağrısı yapıyor" ifadelerine yer verildi. 

Bildiride IŞİD, Nusra Cephesi ve BM tarafından terör listesinde bulunan gruplarca işlenen tüm terör eylemleri kınanarak bu gruplardan kampı derhal terk etmeleri istendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...