'Darth Vader'in şoförü tutuklandı

Ukrayna'da, İnternet Partisi'nin adayını Star Wars karakteri Darth Vader'ı Chewbacca kostümüyle oy merkezine götüren bir kişi tutuklandı.

'Darth Vader'in şoförü tutuklandı
'Darth Vader'in şoförü tutuklandı
GİRİŞ 28.10.2015 08:14 GÜNCELLEME 28.10.2015 08:14

Ukrayna'da haftasonu düzenlenen yerel seçimlerde Odesa kentinde İnternet Partisi'nin belediye başkan adayı olan bir kişi Star Wars karakteri Darth Vader kıyafetiyle oy kullanmaya gitti. Parti adayını oy kullanmaya götüren sürücü ise yine ünlü filmin karakterlerinden Chewbacca'ın kostümünü giydi.

Ancak Chewbacca, polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Zorla polis aracına bindirilen Chewbacca, çıkarıldığı mahkemede ‘toplum düzenini bozma ve polise karşı koymak’ suçlarından yaklaşık 15 TL idari para cezasına çarptırıldı.

Duruşmaya da Chewbacca kostümü ile giren şahıs ‘Star Wars’ filminin hayranı olduğunu, Darth Vader ile fotoğraf çektirmek için seçim bölgesine geldiğini söyledi. Polisin kimlik sorması üzerine tartışma çıktığın ifade etti.

Odesa polisi ise "Burada olağandışı bir durum yok. Darth Vader'i seçim merkezine götüren kişinin ehliyeti yoktu" açıklaması yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti